Обележен Међународни дан толеранције

У општини Врбас обележен је Међународни дан толеранције. Председник општине Врбас Предраг Ројевић одржао је седницу Општинског већа на којој је било речи о плановима унапређења положаја друштвено осетљивих група на територији општине Врбас. На седници је истакнуто да се из године у годину повећава буџет за социјалну заштиту, и да је ове године износио 133 милиона динара, близу 10 одсто укупног буџета општине.

"У општини Врбас сложно живе 22 нације. Ми не истичемо различитости, него негујемо посебност. Свих 365 дана у години. Општина Врбас настоји да сваке године реализује пројекте који побољшавају квалитет живота свих наших становника, а посебно смо посвећени програмима који су намањени друштвено осетљивим групама. Толеранција није само прихватање и уважавање различитости, већ пре свега обавеза заједнице и свих који могу да помогну - да то и учине. Хуманост почиње добром вољом, пристојношћу и напослетку конкретним делом и то у улици у којој живимо и најближем суседству. Општина Врбас управо бригу у области заштите социјално осетљивих група сматар једним од најважнијих приоритета. Зато ћемо и у наредном периоду чинити све да већим издвајањима и унапређењем садржаја додатно побољшамо квалитет живота наших суграђана", рекао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Он је подсетио да општина Врбас финансира путне трошкове за децу са посебним потребама и да сваке године донира огрев и новчану помоћ од 20.000 динара за више десетина породица.

"За путне трошкове деце са посебним потребама из општинског буџета на годишњем нивоу издвајамо 10 милиона динара. А обезбеђујемо и средства за набавку школског прибора за децу без родитељског старања. Такође, општина Врбас је усвојила Локални акциони план за унапређење положаја припадника ромске заједнице, а имамо озбиљне резултате у решавању стамбеног питања избеглих и расељених лица", рекао је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"