Обележен Међународни дан толеранције

У општини Врбас обележен је Међународни дан толеранције. Председник општине Врбас Предраг Ројевић одржао је седницу Општинског већа на којој је било речи о плановима унапређења положаја друштвено осетљивих група на територији општине Врбас. На седници је истакнуто да се из године у годину повећава буџет за социјалну заштиту, и да је ове године износио 133 милиона динара, близу 10 одсто укупног буџета општине.

"У општини Врбас сложно живе 22 нације. Ми не истичемо различитости, него негујемо посебност. Свих 365 дана у години. Општина Врбас настоји да сваке године реализује пројекте који побољшавају квалитет живота свих наших становника, а посебно смо посвећени програмима који су намањени друштвено осетљивим групама. Толеранција није само прихватање и уважавање различитости, већ пре свега обавеза заједнице и свих који могу да помогну - да то и учине. Хуманост почиње добром вољом, пристојношћу и напослетку конкретним делом и то у улици у којој живимо и најближем суседству. Општина Врбас управо бригу у области заштите социјално осетљивих група сматар једним од најважнијих приоритета. Зато ћемо и у наредном периоду чинити све да већим издвајањима и унапређењем садржаја додатно побољшамо квалитет живота наших суграђана", рекао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Он је подсетио да општина Врбас финансира путне трошкове за децу са посебним потребама и да сваке године донира огрев и новчану помоћ од 20.000 динара за више десетина породица.

"За путне трошкове деце са посебним потребама из општинског буџета на годишњем нивоу издвајамо 10 милиона динара. А обезбеђујемо и средства за набавку школског прибора за децу без родитељског старања. Такође, општина Врбас је усвојила Локални акциони план за унапређење положаја припадника ромске заједнице, а имамо озбиљне резултате у решавању стамбеног питања избеглих и расељених лица", рекао је Ројевић.

 

КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...