ЈАЗИП-у за пошумљавање пола милиона динара

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство данас је организовао потписивање уговора са корисницима који су на годишњем конкурсу остварили право на бесповратна средства из буџетског фонда за шуме АП Војводине.

Један од уговора припао је Јавној агенцији за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас, којој је за пошумљавање површине од 3,78 хектара, припало 540.400 динара, уз обавезу да из сопственог буџета обезбеди додатних 576.853 динара. Укупна вредност пројекта је 1.117.253 динара. 

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Саша Стевановић уручио је овом приликом укупно шест уговора у вредности од 29,6 милиона динара. Право на ова средства остварила су и јавна предузећа "Војводинашуме", Национални парк "Фрушка гора", "Комунал" Мали Иђош и "СИМ Проинг" Зрењанин. 

"Реч је о активности која нам је веома значајна, јер наша покрајина спада у ред регија које су недовољно пошумљене, на шта указује и сам проценат од свега седам одсто. Покрајинска влада и ресорни секретаријат улажу напоре и средства да се то побољша. Вредност данашњих уговора за пошумљавање је 8,2 милиона динара, док је за мелиорацију деградираних шума опредељено нешто више од 21,4 милиона динара. На тај начин добићемо нових 187 хектара под шумом", рекао је Стевановић. Он је истакао да су средства предвиђена за наредну годину у буџетском фонду за шуме знатно већа него раније, јер је намера да се та улагања подигну на виши ниво. Помоћник секретара је навео да је у програму за наредну годину за пошумљавање тврдим лишћарима планирано издвајање од 220.000 динара по хектару, за пошумљавање меким лишћарима 180.000 динара и за пошумљавање багремом 140.000 динара по хектару. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"