Професору Младену Ђуричићу признање "Најбољи наставник региона"

Професор Гимназије "Жарко Зрењанин" – др Младен Ђуричић, добитник је признања "Најбољи наставник региона", које му је додељено у оквиру V Регионалне конференције "Свијет образовања брише границе", у организацији Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије, одржаној у Требињу. Реч је о регионалном признању које се додељује најбољим просветним радницима, а Ђуричић је до сада једини награђени наставник из општине Врбас. Титулу је стекао захваљујући посвећеном раду, ентузијазму, креативности, те моћи инспирације и мотивације ученика.

"Тим поводом у Граду Сунца окупило се око 200 иновативних и посвећених наставника из региона западног Балкана (Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Словеније), са циљем да заједничким снагама мењају слику образовања у овом делу света. Била је то прилика за учеснике из свих земаља да заједно уче, размењују креативне идеје и учврсте мрежу коју ће даље ширити, окупљајући међу собом најбоље у овој професији.

Образовну мрежу најбољих наставника са простора бивше Југославије (#ANN EX YU) покренуле су финалисткиње Global Teacher Prize-а и амбасадорке Varkey фондације – Весела Богдановик (Mакедонија) и Жељана Радојичић Лукић (Србија). За непуну школску годину њихова идеја је добила замах и подршку на простору целе бивше Југославије, а у реализацији овог подухвата, који промовише удруживање просветних радника, афирмисање образовања и ентузијазма, укључили су се и суоснивачи из свих шест република бивше Југославије. То је резултирало да се у протеклим годинама успешно организује пет регионалних конференција које су окупиле неколико хиљада иновативних и креативних наставника.

Домаћини конференције током претходних година били су градови Скопље, Београд, Будва и Сарајево, а ове године је у Требињу обележен мини јубилеј у оквиру којег је свечано проглашена 5. генерација најбољих наставника, директора и амбасадора асоцијације. Том приликом уручена су и признања најбољима из свих шест земаља, а да би стигли до престижне титуле наставници су морали да испуне значајан број критеријума који су неопходни да би се стекло признање.

Част да постане део 5. генерације награђених наставника имао је и професор наше школе – др Младен Ђуричић, будући да му је као једном од представника Србије уручено признање Најбољи наставник региона. Занимљиво је да је наш колега био једини мушкарац који је награђен у петој генерацији, па је на свечаној додели био окружен само колегиницама које су завредиле исто признање. Титулу је стекао захваљујући посвећеном раду, а она му је – као и другим најбољим наставницима – додељена за ентузијазам, креативност, моћ инспирације и мотивације, успех, резилијентност и инвентивност", објављено је на сајту Гимназије "Жарко Зрењанин".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"