Помоћ социјално угроженом становништву за набавку енергената

Покрајинска влада издвојила је 50 милиона динара за набавку енергената за социјално угрожено становништво на територији АП Војводине.

Овом мером подршке биће обухваћено 3.330 најугроженијих домаћинстава, која ће добити ваучере од 15.000 динара за плаћање рачуна или за рефундацију трошкова за куповину огревног дрвета, угља, пелета или мазута.

Помоћ ће бити упућена општинама које не могу самостално да обезбеде средства за помоћ социјално најугроженијим грађанима, који због високе цене енергената нису у могућности да превазиђу потешкоће у вези с набавком огрева пред предстојећу зиму.

Општине којима ће бити упућена помоћ су: Врбас (430 ваучера), Бела Црква, Ковин, Алибунар, Пландиште, Нови Бечеј, Сечањ, Житиште, Нова Црња, Нови Кнежевац, Кањижа, Сента, Ада, Чока, Мали Иђош, Апатин и Бач. Субвенције ће бити реализоване према критеријумима и приоритетима које ће дефинисати центри за социјални рад у тим општинама.

Покрајинска влада задужила је и Дирекцију за робне резерве АП Војводине да локалним самоуправама у  АП Војводини испоручи 35.000 пакета помоћи у храни и средствима за хигијену за социјално угрожено становништво. Помоћ у укупној вредности од 85 милиона динара биће упућена у 32 општине у Војводини.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"