Председник општине Ројевић честитао медицинским радницима Свету Петку

Удружење медицинских сестара, здравствених техничара и здравствених радника Дома здравља "Вељко Влаховић", Опште болнице Врбас и Геронтолошког центра Врбас прославило је у четвртак Свету Петку, славу те асоцијације. Председник општине Врбас Предраг Ројевић је честитајући празник подсетио на огроман допринос који су медицинари дали током пандемије COVID 19.

"Хвала вам на храбрости и пожртвованости. Хвала вам на свему што сте чинили и још увек чините да заштитите здравље свих наших суграђана. Плате у здравству расту, а рашће још, како је то најавио председник Александар Вучић. Ми као локална самоуправа увелико радимо на побољшању услова вашег рада и лечења свих наших житеља. Наставићемо да модернизујемо здравствени систем у нашем Врбасу, али и да унапређујемо услове пружања здравствене заштите у свим местима наше општине", рекао је Ројевић и честитао славу медицинским сестрама и медицинским техничарима.

У сарадњи с Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије, у адаптацију Опште болнице у Врбасу до сада је уложено више од 120, а у реконструкцију Дома здравља у Равном селу више од два милиона динара. Здравствена заштита и побољшање услова лечења један је од приоритета актуелног сазива локалних власти, предвођеним председником општине Врбас Предрагом Ројевићем.

Претходно је у Храму Вазнесења Господњег служена Света литургија поводом празника Свете Петке, славе медицинских сестара и техничара. Представници здравствених радника Опште болнице Врбас и Дома здравља "Вељко Влаховић" присуствовали су богослужењу и у духу вере и традиције, освештaњу славске свеће, жита и ломљењу колача.

Од домаћина славе, медицинске сестре Одељења за урологију Опште болнице Ведране Зелен, славу преузимају медицинске сестре и техничари Службе за интерну медицину који ће бити домаћини славе 2023. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"