Пажљивко прваке учио саобраћајним правилима

Представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Врбас, извели су представу "Пажљивкова правила у саобраћају" у Основној школи "Петар Петровић Његош", којој су присуствовали ученици првих разреда.

Кроз песму и игру, како то деца највише и воле, Пажљивко је учио малишане како да се понашају у саобраћају, како да се осамостале, да буду безбедна на путу од школе до куће и у свакодневним ситуацијама.

"Циљ нам је кроз ове представе и друге едукације показати деци и научити их како да на најбезбеднији начин постану учесници у саобраћају, како да сигурно стигну од куће до школе, како да се безбедно играју и бораве ван куће. Ово је само једна од активности коју Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас спроводи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије. Обраћамо се и старијој деци и приближавамо им теме које су њима важне и интересантне, делимо промотивне материјале, увек са намером да израсту у одговорне младе људе који познају прописе, брину о себи и о другим учесницима у саобраћају", рекла је након представе Тијана Алексић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.  

Представу "Пажљивкова правила у саобраћају" ове године имаће прилику да виде деца из 80 локалних самоуправа, рекао је Младен Ковач из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. "Пажљивко и његов друг Стевица су осмишљени са циљем да децу уче правилима саобраћаја. Светске стратегије у овој области желе да број погинуле деце у саобраћају сведу на нулу, у том смеру је осмишљен и Форум за безбедност саобраћаја код нас, а да би тај циљ остварили до 2030. године, морамо спровести низ превентивних акција. Да би деца сутра постала безбедни возачи већ сада се морају учити правилима, како да се крећу улицом, како и где да се играју, како да се понашају у возилима, зато ове представе и други садржаји имају своју важност за њихово правилно одрастање", рекао је Ковач.

Маскота Агенције за безбедност саобраћаја укључена је у едукације најмлађих већ више од десет година. Ученици који су тада као прваци били обухваћени овом кампањом сада су у завршним разредима средњих школа. Осим едукативних представа, лик Пажљивка који упозорава децу шта је правилно а шта неправилно у саобраћају, појављује се и у ТВ спотовима, анимираним филмовима, на штампаним материјалима и такмичењима о безбедности у саобраћају. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"