Врхунски пси расе бул и доберман на изложби у Врбасу

На теренима Центра за физичку културу "Драго Јововић" у недељу је одржана II Специјализована изложба паса расе доберман, као и I Специјализована изложба паса расе бул. Велики број излагача из Србије, свих држава региона, те Италије из које је стигао пас са титулом светског шампиона, учинио је задатак бројних реномираних иностраних судија веома тешким, али је истовремено био и потврда посвећености и љубави између паса и њихових власника.

"Захваљујући веома активном Кинолошком друштву Врбас поново имамо прилику да присуствујемо врхунској изложби паса. За разлику од пролетос када смо уживали у бројним расама, овога пута имамо прилику да уживамо у способностима и вештини две посебне врсте, што не умањује вредност скупа. Наш циљ као локалне самоуправе је да пружимо подршку раду свих организација и удружења, да свака група осети да има места за њихове активности, што се односи и на удружења која у фокусу свог интересовања имају животиње. Овакве приредбе су важне јер указују на значај бриге и одговорности за кућне љубимце", рекла је приликом отварања изложбе Тијана Алексић, заменица председика општине Врбас.

Ова приредба налази се у званичном календару Кинолошког савеза Србије. Организатор је Кинолошко друштво Врбас, под покровитељством локалне самоуправе. Пре Националне изложбе паса свих раса одржане у мају ове године, Кинолошко друштво Врбас је организовало важну акцију пошумљавања; на теренима за истрчавање паса посађено је 300 садница багрема.

"Наше деловање би било немогуће без разумевања и помоћи општине Врбас. За нас је важна и сарадња са Друштвом за заштиту животиња 'Храбро срце' и ЈАЗИП Врбас, којима помажемо око едукације житеља Врбаса и свих села о одговорном власништву и удомљавању паса луталица", рекао је Предраг Аларгић, потпредседник КД Врбас.

Најуспешнијим излагачима додељени су пехари и плакете.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"