Расписани конкурси поводом Дечије недеље

Јавна библиотека "Данило Киш" организоваће током Дечије недеље која се обележава од 03. до 09. октобра, повлашћен упис ученика свих основних и средњих школа општине Врбас, као и деце млађе старосне доби.

"У току трајања Месеца књиге, Одељење за децу и младе и Одељење за одрасле Јавне библиотеке 'Данило Киш' у Врбасу, као и у свим библиотечким огранцима, одобрава попуст од 50% у односу на висину износа индивидуалне и породичне чланарине, утврђеног за 2022. годину, и то: Одељење за децу и младе у периоду од 10. до 31. октобра; Одељење за одрасле у периоду од 10. до 15. октобра. Право на попуст имају и постојећи и нови чланови, а чланарина ће важити годину дана", наводи се у саопштењу ЈБ "Данило Киш".

Такође, ова установа поводом Дечије недеље, уз подршку Културног центра Врбаса, а под покровитељством локалне самоуправе, расписује ликовни конкурс за децу предшколског и млађег узраста Предшколске установе "Бошко Буха", те литерарни и ликовни конкурс за ученике свих основних и средњих школа, као и за штићенике Удружења за помоћ МНРО "Кућица", на тему "ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА?!", што је уједно овогодишњи слоган манифестације.

Ликовне радове деце предшколског, али и млађег узраста Предшколске установе "Бошко Буха", као и литерарне и ликовне радове ученика свих основних и средњих школа и Удружења за помоћ МНРО "Кућица", је могуће уручити лично или доставити поштом на адресу Јавне библиотеке "Данило Киш", Маршала Тита 87, 21460 Врбас, најкасније до петка, 28. октобра. Ликовне радове ученика основних и средњих школа, важно је доставити Ликовној галерији Културног центра Врбас, до истог датума.

Ликовни радови деце предшколског и млађег узраста ПУ "Бошко Буха", као и штићеника Удружења за помоћ МНРО „Кућицаˮ, биће изложени у просторијама Јавне библиотеке "Данило Киш", док ће ликовни радови ученика свих основних и средњих школа бити изложени у предвиђеном простору Културног центра Врбаса. Нужно је да сви литерарни и ликовни радови имају име и презиме ученика, али и обавезне податке о школи и разреду који ученик похађа. Литерарне радове треба доставити у штампаној форми.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"