Почиње Дечија недеља: "Шта детету треба да расте до неба!?"

Вртићи, школе, установе, удружења грађана и невладине организације, уз подршку локалне самоуправе, обележиће наредне седмице Дечију недељу - највећу националну манифестацију за заштиту и промоцију дечијих права. Ове године активности се организују и спроводе под мотом "Шта детету треба да расте до неба!?" и то од 03. до 09. октобра.

"Организациони одбор Дечије недеље у општини Врбас утврдио је програм манифестације пажљиво бирајући активности које ће задовољити све узрасте и интересовања. Уз део који организујемо сви заједно, вртићи, школе и установе осмислили су своје посебне програме тако да ће сви дани Дечије недеље бити испуњени разним садржајима. Имаћемо позоришне представе за ученике на Тргу Николе Пашића, литерарне и ликовне конкурсе, посете Градском музеју, спортска такмичења и хуманитарни дан, као и традиционални пријем код председника општине Врбас. Жеља нам је да кроз све ове и друге активности промовишемо игру, стваралаштво, културу и креативност, квалитетно слободно време, изражавање способности, знања и вештина сваког детета, без обзира на узраст и уважавајући различите могућности", рекла је Тијана Алексић, председница Организационог одбора Дечије недеље 2022 у општини Врбас.  

Циљ обележавања Дечије недеље јесте скретање пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима. Да би деца живела у подстицајном и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, у атмосфери пуног поштовања дечијих права, неопходно је да сви друштвени актери раде заједно на подршци породици и родитељству, укључујући алтернативне облике, чиме се обезбеђује достојанствен живот и подстицај породици и деци која у њој одрастају.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"