Врбас на обележавању Дана општине Грачаница

Vrbas, Gračanica - delegacija opštine Vrbas na svečanosti povodom Dana opštine Gračanica

Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, Јасна Бјелица и Ивор Лукин, чланови Општинског већа, представљали су општину Врбас на свечаности поводом Дана општине Грачаница.

Свечаној академији присуствовали су представници СПЦ, многобројни гости и делегације из Новог Сада, Врбаса, Суботице, Сокобање, Београда, многих институција и политичких представника, предвођених председником Српске листе и министром за заједнице и повратак Гораном Ракићем, а испред Канцеларије за КиМ присутан је био помоћник директора Иван Вујић. Додељена признања заслужним појединцима и организацијама и приређен пригодан културни програм.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, обраћајући се окупљенима, истакла је да је локално руководство у протеклих годину дана, свесно својих приоритета и потенцијала, а захваљујући добром планирању, успело да грађанима побољша квалитет живота.

„Данас имамо нови Средњошколски центар, имамо нову модерну школу у Сувом Долу и модернизована спортска игралишта и прилазе у највећим матичним школама, које смо и опремили спортском опремом. Стална подршка здравственом систему такође није изостала. Наш приоритет је да унапредимо услове за рад наших здравствених радника и омогућимо пружање квалитетне здравствене заштите нашим грађанима. Унапређење инфраструктуре је такође наш приоритет. На територији општине Грачаница готово да не постоји стамбено насеље где и једна улица није асфалтирана, а недавно усвојен трогодишњи стамбени план је од виталне важности за стамбено збрињавање породица, опредељених да овде остану и опстану“, истакала је, између осталог, председница Шубарић.

Културни део програма на академије извели су ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“, млада солисткиња Хелена Поповић и ансамбл „Венац“.

Vrbas, Gračanica - Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas, Jasna Bjelica i Ivor Lukin, članovi Opštinskog veća

 

КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

У Градском музеју Културног центра Врбаса представљена је...

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбас отворена је из...

Јавни позив да будемо читаоци

22. сеп 2022. КУЛТУРА

Јавни позив да будемо читаоци

"Читање обликује човека..., треба живети књижевност..., п...

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

20. сеп 2022. КУЛТУРА

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

Песник Славомир Саша Нишавић добитник је књижевне награде...

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

19. сеп 2022. КУЛТУРА

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

Уз благослов Епископа бачког др Иринеја, Црквена општина ...