Снажно невреме чупало дрвеће

Vrbas, Snažno nevreme čupalo drveće

Последице јаког невремена које је у четвртак у поподневним сатима захватило и подручје општине Врбас, санирају се од раног јутра. Све екипе ЈКП "Комуналац" су на терену како би се у најкраћем року склонила стабла и грање са путева, саопштено је из предузећа.

"У сарадњи са Одељењем за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, обилазе се критичне тачке. Најтежа ситуација је у насељу Виногради где је услед јаког ветра оборен већи број стабала. Слично је и на Шлајзу где је ишчупано дрвеће. Рано јутрос екипе су биле ангажоване у Виноградској улици и код Старе болнице, како би обезбедили проходност путева. И претходног дана, непосредно након невремена, екипе су биле на терену, обављало се интервентно орезивање, а на терену је био и багер ровокопач. Деоница на Кулском путу, од НИС-ове пумпе до Титове виле била је најкритичнија, али захваљујући радницима ЈКП-а саобраћај се одвијао несметано. Интервенцију смо имали и у Октобарској улици, јер је пешачки прелаз био закрчен. Много посла је било и у Лазе Костића, као и на Шлајзу и на још неким локацијама", саопштено је из ПЈ "Чистоћа" ЈКП "Комуналац". 

У другим насељеним местима врбаске општине веће штете није било, као ни позива за интервенцију. Екипе "Водовода и канализације" тренутно чисте шахте за одвођење атмосферских вода како би се предупредило задржавање падавина на путевима.

Ипак, највећа штета због снажног невремена забележена је на управној згради АД Carnex, као и на једном од силоса шећеране Бачка, са којих ветар однео кровове. Последице невремена биле су видљиве и на систему Електромрежа Србије, због чега су поједини делови града једно време били без струје. Екипе ЕД отклањале су кварове до 02.00 после поноћи. 

Vrbas, Posledice nevremena

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"