Општина Врбас учествовала на “Данима породице у Србији”

Општина Врбас била је једна од 40 општина и градова које су презентовале своје мере пронаталитетне политике и подршке породици на “Данима породице у Србији”, манифестацији која се по други пут организује у Перлезу.

„Мислим да је ово један од најрадоснијих дана у овој години зато што сте сви ви који сте овде доказ да је породица у Србији победила. Верујем и знам да ће породица доћи на прво место у нашем друштву и све указује на то, од државних институција до сваког појединца. Зрењанин и Перлез постаће носиоци тога и ово треба да се слије у све општине. Захваљујем свим општинама који су данас дошле, а има их близу 40, захваљујем свој деци која су данас дошла јер због њих смо све ово и урадили. За крај бих само хтео да кажем да породица није најважнија на свету, породица је све“, истакао је приликом отварања Радош Пејовић, председник Организационог одбора манифестације.

О мерама пронаталитетне политике које се спроводе у општини Врбас говорила је Тијана Алексић, заменица председника општине.

„Већ другу годину наша локална самоуправа обезбеђује бесплатне уџбенике за све ученике првог разреда и то је важан искорак у подршци нашим породицама. У први разред уписало се 396 ученика, за двадесетак више него претходне школске године и надам се да ће и наредне године донети раст овог броја. Све мере пронаталитетне политике које спроводимо и свакодневно приближавамо корисницима кроз разне водиче које објављујемо, мере које су родитељима на располагању од рођења деце па све до завршетка школовања, важне су за лакше и сигурније одрастање наших најмлађих генерација. 'Дани породице у Србији' прилика су да чујемо шта то и како раде друге општине, да усвојимо неке нове, ефикасне моделе, и зато од првог дана долазимо у Перлез. Овај дан је одлична прилика да се још једном подсетимо шта је породица и колико је велик њен значај за опстанак друштва“, рекла је Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.  

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"