Плакати Данице Шарунац у Канцеларији за младе

Поводом 12. августа - Међународног дана младих, у Канцеларији за младе општине Врбас постављена је изложба плаката и одржано предавање о историјском развоју ове врсте информисања, промоције и рекламе. Ауторка изложених плаката и предавачица била је Даница Шарунац, студенткиња графичког дизајна на Академији уметности у Новом Саду.

"Изложбу чини десет плаката који су настали током припрема за упис на Академију, као и током студирања. Урадила сам редизајн филмских плаката, фестивалских плаката, али и плаката који су инспирисани различитим епохама из историје уметности. Током предавања анализирали смо четири смера из историје уметности, посебно оне који су најзаслужнији за изглед плаката данас, а то су сецесија, руска авангарда, пољска школа плаката и поп арт. Кроз примере и занимљиве чињенице имали смо прилику да сазнамо како се дошло до плаката које виђамо данас", рекла је након предавања Даница Шарунац.

Талентована млада уметница Даница Шарунац рођена је 2002. године у Вршцу, живи у Врбасу а студира у Новом Саду. Интересовање за уметнички рад показала је још у детињству, због чега се након основне школе определила за наставак образовања у Средњој школи за дизајн "Богдан Шупут" - смер дизајн амбалаже, а затим и на основним студијама на Академији уметности - модул графички дизајн.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"