Одржана XVII седница Скупштине општине Врбас

Данас је одржана XVII седница Скупштине општине Врбас.

Уз записник са претходне седнице, Скупштина општине усвојила је већином гласова Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију општине Врбас за 2022. годину, Одлуку о пружању грејних услуга за грејну сезону 2022/2023. године, затим Одлуку о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих изван здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији општине Врбас, и Решење о давању сагласности на Предшколски програм Јавне предшколске установе "Бошко Буха" за радну 2022/2023 годину.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, Марија Златовић Арсенијевић именована је за директора Туристичке организације општине Врбас, на период од четири године, затим Драган Шабановић именован је за члана Надзорног одбора из реда запослених ЈКП "Стандард", док су чланови Комисије за родну равноправност Скупштине општине Врбас постали: Милан Глушац, председник, Ливиа Боганч Андријашевић, заменик председника, и Душан Килибарда, Славица Шестовић и Мила Сузић, чланови. У Комисију за планове општине Врбас именовани су: Маријана Мирковић Гајић, дипл. инг архитектуре, председник, Драгиња Наумов, дипл. инг. грађевине, заменик председника, Валентина Продановић, дипл. правник, секретар, Драгана Костић, мастер инг. архитектуре, члан, Владимир Ђурић, дипл. инг. машинства, члан, Ташана Б. Кришановић,  дипл. просторни планер, представник Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, члан, и Јелена Нејгебауер, дипл. инг архитектуре, представник Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, члан.

Образовано је и Координационо тело за превенцију насиља и злостављања у основним и средњим школама на територији општине Врбас. У Координационо тело именовани су: Марија Милинић, председник, Тијана Алексић, заменик председника, и Драгомир Тешановић, Нада Батрићевић, Маја Рогановић, Сенка Мученски, Срђан Станић и Раденко Шимун, чланови. На крају, члан и заменик члана Комисије за отуђење или давање у закуп грађевинског земљишта у јавној својини у општини Врбас постали су Срђан Станић, члан, и Ивана Брсановић, заменик члана.

Седница је завршена питањима одборника.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"