Врбас део пројекта "Перспективе међурегионалне сарадње локалних заједница"

Скупштина општине Врбас постала је део пројекта "Перспективе међурегионалне сарадње локалних заједница у земљама Западног Балкана - у области науке, образовања, културе, привреде, туризма и одрживог развоја", који спроводи Образовно-пословни центар за развој људских ресурса, управљање и одрживи развој из Новог Сада.

Као посебна сесија овог пројекта, у претходна три дана у Новом Саду био је организован скуп на тему "Могућности унапређења међурегионалне сарадње локалних парламената у земљама Западног Балкана". Као део активности ове сесије, председница Скупштине општине Врбас Сања Жигић била је у уторак домаћин Новици Обрадовићу, председнику Скупштине општине Беране, Црна Гора, са којим је разговарала о наставку добре сарадње две локалне самоуправе и о даљем учешћу у реализацији будућих пројектних активности. Такође, разговарало се о могућностима и предностима које доноси братимљење два града, о чему се интезивно размишља и у Врбасу и у Беранама.

Како је саопштено након састанка, договорено је учествовање на VIII Међународном научном скупу који је планиран у Требињу, од 21. до 24. септембра, под називом "Туризам: актуелне тенденције и перспектива развоја - туризам и повезане теме". У оквиру Међународног научног скупа планирано је и одржавање посебне дебате и округлог стола као једне од пројектних активности међународног пројекта "Перспективе међурегионалне сарадње локалних заједница у земљама Западног Балкана - у области науке, образовања, културе, привреде, туризма и одрживог развоја", на ком су своје присуство као активни учесници и суорганизатори потврдили и председници скупштина општина Врбас и Беране.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"