У току Светска недеља дојења

Првих седам дана августа протичу у знаку Светске недеље дојења. Овим поводом Дом здравља "Вељко Влаховић" - Одељење поливалентне патронаже, у сарадњи са Комисијом за популациону политику општине Врбас, организовало је радионицу за труднице под називом "Дојење најздравији почетак".

Радионица за труднице, међу којима је био и један број првороткиња, била је прилика за практичне демонстрације током којих је патронажна сестра појаснила трудницама како се дојењем продубљује контакт између мајке и бебе. За неке породиље дојење је често већа траума и од самог порођаја, али нема разлога да буде тако. Дојење је вишеструко корисно за бебу јер јој омогућује бољи развој, за мајку јер нормализује њену телесну масу и смањује ризик од више обољења, као и за породицу јер растерећује кућни буџет и поједностављује процес храњења бебе. Поводом обележавања Светске недеље дојења, која траје од 01. до 07. августа, Комисија за популациону политику општине Врбас дарује поклон пакете опреме за све мајке и бебе са територије општине Врбас, рођене у августу 2022. године. 

Иначе, подаци УНИЦЕФ-а показују да у Србији искључиво доји шест месеци мало више од 13% мама. Промоција, подршка и заштита дојења једна је од значајних области у свим стратешким документима Министарства здравља Републике Србије која се тичу здравља и благостања деце.

Поводом Дана породице и реализације УНИЦЕФОВОГ пројекта "Разиграно родитељство", у којем учествује општина Врбас, припремљена је публикација "Програмске активности Комисије за популациону политику општине Врбас"

 

 

КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

23. мар 2023. КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у ут...

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

20. мар 2023. КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов фестивал деце песника у Савином Селу расписао је ...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

13. мар 2023. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", ра...

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

26. феб 2023. КУЛТУРА

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је...

Нове награде за Веселина Милићевића

22. феб 2023. КУЛТУРА

Нове награде за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, сатиричар, афористичар и песник за дец...