У току Светска недеља дојења

Првих седам дана августа протичу у знаку Светске недеље дојења. Овим поводом Дом здравља "Вељко Влаховић" - Одељење поливалентне патронаже, у сарадњи са Комисијом за популациону политику општине Врбас, организовало је радионицу за труднице под називом "Дојење најздравији почетак".

Радионица за труднице, међу којима је био и један број првороткиња, била је прилика за практичне демонстрације током којих је патронажна сестра појаснила трудницама како се дојењем продубљује контакт између мајке и бебе. За неке породиље дојење је често већа траума и од самог порођаја, али нема разлога да буде тако. Дојење је вишеструко корисно за бебу јер јој омогућује бољи развој, за мајку јер нормализује њену телесну масу и смањује ризик од више обољења, као и за породицу јер растерећује кућни буџет и поједностављује процес храњења бебе. Поводом обележавања Светске недеље дојења, која траје од 01. до 07. августа, Комисија за популациону политику општине Врбас дарује поклон пакете опреме за све мајке и бебе са територије општине Врбас, рођене у августу 2022. године. 

Иначе, подаци УНИЦЕФ-а показују да у Србији искључиво доји шест месеци мало више од 13% мама. Промоција, подршка и заштита дојења једна је од значајних области у свим стратешким документима Министарства здравља Републике Србије која се тичу здравља и благостања деце.

Поводом Дана породице и реализације УНИЦЕФОВОГ пројекта "Разиграно родитељство", у којем учествује општина Врбас, припремљена је публикација "Програмске активности Комисије за популациону политику општине Врбас"

 

 

КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...