Деца из општине Лепосавић у посети Врбасу

Педесетак ученика основних школа из Лепосавића и околних села, Лешка, Каменицe и Сочанице, бораве ових дана у посети Врбасу. Њихов долазак резултат је дугогодишње интензивне сарадње општина Врбас и Лепосавић, која се оснажује у сваком новом контакту. Поводом посете пријем за децу и особе које се брину о њима, организовалi су Предраг Ројевић, председник Општине Врбас, Сања Жигић, председница Скупштине општине, и Тијана Алексић, заменица председника Општине Врбас.

„Општина Врбас настоји да буде укључена у активности које спроводи председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Србије, а то је очување културе и традиције српског народа на Косову и Метохији. Недавно смо били домаћини српске деце из Хрватске, Словеније и Мађарске, а данас смо угостили нашу децу из северне српске покрајине, Косова и Метохије, из Лепосавића, Лешка, Сочанице и Каменице, због чега изражавам велико задовољство – за нас је ово дивна прилика да их угостимо. И у наредном периоду спроводићемо овакве и сличне активности; ова деца су оличење храбрости, доброте и привржености, одрастају у специфичним и осетљивим условима и наставићемо да их подржавамо. Срце је тамо где је дом, а наше срце је заједно са њима – на Косову и Метохију“, рекао је приликом пријема Предраг Ројевић, председник Општине Врбас.  

За госте из општине Лепосавић припремљен је вишедневни програм – они ће се забављати на базенима Центра за физичку културу „Драго Јововић“ и уживати у биоскопским пројекцијама, посетиће Градски музеј, православну цркву и друге установе, а затим следи посета Новом Саду и упознавање са овим градом, као и пријем у Покрајинској влади.

Миодраг Радовановић из села Каменица у општини Лепосавић, члан Црквеног одбора формираног поводом изградње цркве у овом селу, један је од организатора ове посете Врбасу.

„Наше је велико задовољство да имамо прилику да будемо гости Врбаса и нашег домаћина, Предрага Ројевића, председника Општине, као и због могућности да видимо један леп град. У Врбасу бесплатно борави педесетак малишана, а у њиховој пратњи су, уз мене, наставници и једна докторка и медицинска сестра. И ми смо имали задовољство да недавно угостимо председника општине Ројевића и његове сараднике, и то поводом изградње цркве у нашем селу, у којој помоћ пружа, уз друге војвођанске општине, и општина Врбас. Врбас се одазива на наше позиве, посебно да учествује у хуманитарним акцијама, и поносни смо што градимо пријатељске односе. Ову посету договорили смо у пар речи и ево већ сада је реализујемо, иако је била заустављена пре само неколико дана због познатих проблема на северу Косова и Метохије. Ни ова деца, као ни цео српски народ, не одустају лако од својих циљева, и зато нас ево у Врбасу“, рекао је Радовановић.

Пријем у Скупштини општине био је прилика и за размену поклона; локална самоуправа обезбедила је свој деци поклоне за успомену на посету Врбасу, док је домаћин, председник Општине Врбас Предраг Ројевић, добио на поклон слику каменичке цркве у изградњу. На њој је записано: „Општини Врбас за неизмерну помоћ народу Косова и Метохије, као и за изградњу храма Светог цара Константина и царице Јелене у Каменици – захвални мештани села Каменице, 26. јула 2022. године“.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"