Нови рачунари за Гимназију "Жарко Зрењанин"

Гимназија "Жарко Зрењанин" од наредне школске године биће богатија за шест лаптоп рачунара, дигиталних пројектора и припадајућих постоља. Опрема је стигла преко конкурса Министарства просвете и користиће се за опремање дигиталних учионица, рекла је директорка гимназије Татјана Кажић а преноси РТВ.

"То су лаптопови који ће заиста користити наставницима, лакше је са њима манипулисати, понети их и пренети из учионице у учионицу, али је свакако опрема која ће омогућити да се настава и кваитетније и лакше прилагоди трендовима који сада тренутно важе генерално у просвети, а поготово у овим новим програмима, новим, нашим нарочито изборним програмима који се углавном раде модуларно односно пројектно током целе године", истиче Кажић. Она је додала да је опрема стигла као резултат залагања на плану едукације наставног особља у претходној школској години. Наставници гимназије похађали су бројне курсеве и обуке преко Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, а са том праксом ће се и наставити наредне године.

"Ми смо аплицирањем на тај конкурс који је Завод расписао успели да обезбедимо обуку за 18 колега пошто обука подразумева рад на учионици преко модул курса, у питању је семинар који се зове Развој тестова знања и примена у диференцирању учења у настави", напомиње Кажић. Осим поменуте рачунарске опреме, гимназија је нешто раније добила укупно 69 рачунара, драгоцену лабораторијску и другу додатну опрему како би ученици и наставници могли користити све капацитете модерне наставе.

КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

23. мар 2023. КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у ут...

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

20. мар 2023. КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов фестивал деце песника у Савином Селу расписао је ...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

13. мар 2023. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", ра...

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

26. феб 2023. КУЛТУРА

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је...

Нове награде за Веселина Милићевића

22. феб 2023. КУЛТУРА

Нове награде за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, сатиричар, афористичар и песник за дец...