Нови рачунари за Гимназију "Жарко Зрењанин"

Гимназија "Жарко Зрењанин" од наредне школске године биће богатија за шест лаптоп рачунара, дигиталних пројектора и припадајућих постоља. Опрема је стигла преко конкурса Министарства просвете и користиће се за опремање дигиталних учионица, рекла је директорка гимназије Татјана Кажић а преноси РТВ.

"То су лаптопови који ће заиста користити наставницима, лакше је са њима манипулисати, понети их и пренети из учионице у учионицу, али је свакако опрема која ће омогућити да се настава и кваитетније и лакше прилагоди трендовима који сада тренутно важе генерално у просвети, а поготово у овим новим програмима, новим, нашим нарочито изборним програмима који се углавном раде модуларно односно пројектно током целе године", истиче Кажић. Она је додала да је опрема стигла као резултат залагања на плану едукације наставног особља у претходној школској години. Наставници гимназије похађали су бројне курсеве и обуке преко Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, а са том праксом ће се и наставити наредне године.

"Ми смо аплицирањем на тај конкурс који је Завод расписао успели да обезбедимо обуку за 18 колега пошто обука подразумева рад на учионици преко модул курса, у питању је семинар који се зове Развој тестова знања и примена у диференцирању учења у настави", напомиње Кажић. Осим поменуте рачунарске опреме, гимназија је нешто раније добила укупно 69 рачунара, драгоцену лабораторијску и другу додатну опрему како би ученици и наставници могли користити све капацитете модерне наставе.

КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...