Покрајински секретар Дане Баста посетио ЦФК "Драго Јововић"

Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, посетио је Центар за физичку културу "Драго Јововић" и уверио се на који начин је реализован пројекат замене подлоге у великој спортској хали. За ове радове управо је кроз конкурс секретаријата који Баста води, обезбеђено 11,5 милиона динара. Покрајинског секретара за спорт и омладину дочекали су Предраг Ројевић, председник Општине Врбас, Тијана Алексић, заменица председника, Сања Жигић, председница Скупштине општине, Маја Милинић, помоћница председника општине, Срђан Станић, Ивор Лукин и Никола Гашовић, чланови Општинског већа, те Миљана Штулић, директорка установе.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознао је потребе општине Врбас и на нашем конкурсу за спортску инфраструктуру определили смо 11,48 милиона динара за комплетну замену паркета у овој сали у врбаском Центру за физичку културу. Радови су завршени веома брзо и сада су обезбеђени добри услови за наше спортисте и за њихов тренажни процес“,  рекао је Баста. Он је додао да је са општинским руководством разговарао о даљем инвестирању у спортску инфраструктуру у Врбасу. „Општина Врбас је у претходном периоду била веома агилна и понудила је добре пројекте. Ми смо то препознали, и у наредном периоду ћемо наставити заједничким снагама да улажемо у спорт“, навео је ресорни секретар.

Председник Општине Врбас Предраг Ројевић казао је да је велика дворана у Центру „Драго Јововић“ најзначајнији спортски објекат на територији те општине. „На овом паркету су поникли највећи асови српског, европског и светског спорта“, рекао је Ројевић додајући да је замена паркета била неопходна. Он је захвалио Покрајинској влади и ресорном секретаријату на помоћи да се се овај пројекат реализује. Ројевић је истакао да је Врбас град спорта, те да сваке године оправдава тај епитет. Он је нагласио да је ове године из општинског буџета издвојено 45 милиона динара за финансирање рада 34 спортска клуба, што је највећи износ до сада опредељен за ову намену.

У великој сали ЦФК потпуно је замењено 1.200 квадратних метара паркета. Нова подлога припада новој генерацији и успешно је тестирана за највећа спортска такмичења. Почев од одскока лопте, одскока и доскока играча, котрљања лопте, фрикције, клизања, све је подређено спорту и све се то тестирало. Квалитет су потврдиле и највеће спортске федерације и на идентичном паркету играће се и одређени спортови на наредним Олимпијским играма 2025. године.

КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

23. мар 2023. КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у ут...

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

20. мар 2023. КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов фестивал деце песника у Савином Селу расписао је ...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

13. мар 2023. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", ра...

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

26. феб 2023. КУЛТУРА

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је...

Нове награде за Веселина Милићевића

22. феб 2023. КУЛТУРА

Нове награде за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, сатиричар, афористичар и песник за дец...