Кадетска рукометна репрезентација на припремама у Врбасу

Кадетска репрезентација Србије се пуном паром припрема за Европско првенство која је на програму од 4. до 14. августа 2022. године у Црној Гори. Након прве фазе припрема у Пожеги, изабраници селектора Александра Брковића су наставили са радом у Врбасу, где их почев од сутра очекују и прве провере. Наши кадети ће 22, 23, и 24. јула имати контролне мечеве са селекцијом Аустрије.

Мечеви у Врбасу, у великој сали ЦФК играју се у петак од 20.00 часова, у суботу од 18.00 и недељу од 11.00 часова.

- Прва фаза у Пожеги је била ударна фаза, највише базирана на физичкој припреми. Интензитет је био веома висок на почетку, па се постепено смањивао обим. Оно што је било најважније за првих десет дана је да све ствари које смо радили у нападу унапредимо и да додамо нове, да утврдимо одбрану и комбинације које желимо играмо и на начин на који желимо да играмо у односу на противнике који нас чекају. Наравно, важно је да имамо ту своју црту, ту своју нит коју форсирамо већ неко време и желимо да све то унапредимо, како у нападу тако и у одбрани. Мало нас је пореметила повреда Александра Стојановића који је између претприпрема у Старој Пазови и припрема у Пожеги поломио руку, али ствари стоје тако, прилагодили смо се томе и трудимо се да извучемо максимум, задовољни смо саставом који имамо, започео је сумирање досадашњег тока припрема селектор кадета Александар Брковић.

Ривали наше селекције у групи Ц у Подгорици су Словенија, Данска и Норвешка

- Група нам је тешка и захтевна, апсолутно није лако када идеш из четвртог шешира и зато је план да будемо најспремнија екипа у Подгорици, да можемо највише да трчимо, да се упустимо у највећи број дуела у одбрани, да трчимо у оба смера, да будемо спремни за контранападе и коначно, будемо добра екипа која ће дати велики број голова и која ће увек играти за гол више. Зато нам је била изузетно битна физичка припрема и надам се да смо то урадили на прави начин. Било је веома напорно, било је успона и падова, како то већ иде у тој фази, али екипа је све изгурала, момци су изузетно мотивисани ушли у другу фазу и сад на крају овог дела припрема очекују нас утакмице у Врбасу. Ово је прва провера онога што желимо да видимо, да видимо где смо и шта смо, на чему треба да порадимо, шта да унапредимо, избацимо и једноставно смањимо списак са 20 на 18 играча, тако да је то оно што нас чека у наредних пар дана. Играмо три утакмице против Аустрије, у ритму у ком симулирамо те прве две утакмице у Подгорици.

До одласка на Европско првенство кадети Србије ће одмерити снаге и са селекцијом Мађарске 29. и 30. јула

- Након утакмица са Аустријом чека нас одлазак у Мађарску као дефинитивна потврда свега онога што смо остварили и рад на детаљима за Европско првенство. Наравно, кроз Европско првенство чекамо подизање форме, али оно што је најважније је група и морамо да дамо свој максимум у групи и изборимо пласман у главну фазу такмичења, у првих осам екипа.

Селектор Брковић је говорио о систему такмичења на предстојећем шампионату и истакао да је екипа силно мотивисана да оствари врхунски резултат:

- Промењен је систем бодовања за даље и опстанак у А групи. Следеће првенство ће бити са више репрезентација, а са овог је само за првих осам обезбеђен директан пласман за наредну кадетску генерацију (2006. годиште), тако је је ово изузетно важно такмичење. Али и да није тако, ми имамо своје амбиције и желимо да будемо најбољи увек и свуда, рекао је Брковић и истакао важност успеха наше јуниорске селекције на минулом шампионату у Португалу:

- Велику смо енергију исцрпели и црпимо и даље из успеха јуниорске репрезентације и још једном користим прилику да им честитам. Све су нас обрадовали, све су нас винули у орбиту, целокупан рукометни свет и наше млађе селекције, тај врхунски резултат који нам је недостајао годинама. То нам само даје мотива да наставимо даље, да пробамо да их надмашимо, што би био невероватан успех и то је изузетно тешко, али као што рекох црпимо велику енергију из тога. Надам се да ће нам то бити, ако је икако могуће, мотив више и да ће то допринети да направимо добар резултат, а то је прво свакако пролаз из групе, а онда утакмица по утакмицу, закључио је Брковић.

Европско првенство за кадете на програму је од 4. до 14. августа 2022. године у Црној Гори, а наши кадети се налазе у групи Ц у којој ће одмерити снаге са селекцијама Словеније, Данске и Норвешке.

извор: РСС

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"