Савет за здравље општине Врбас упутио апел грађанима

Савет за здравље општине Врбас упутио је апел грађанима да због екстремних температура и појачаног зрачења преузму све неопходне мере за заштиту здравља.

"Високе температуре и зрачење могу довести до нарушавања здравља свих људи, а посебно здравља хроничних болесника. Избегавајте боравак на сунцу у раздобљу од 10.00 до 17.00 сати, посебно деца, труднице, старије особе, срчани болесници и болесници оболели од шећерне болести.

Носите лагану, широку и светлу одећу од природних материјала. Користите лагану постељину и по могућности без јастука, како би избегли акумулацију топлоте. Пијте редовно воду и избегавајте алкохол и напитке с превише кофеина и шећера. Важно је пити довољно течности, али не нагло. Препоручује се лакша исхрана са малим порцијама и са више воћа.

Посебна пажња је потребна код дијабетичара, кардиоваскуларних и бубрежних болесника. Прописана терапија се мора редовно узимати. Хидрирање мора бити оптимално, а контроле притиска и глукемије чешће. Код промене места боравка избегавати велике разлике у температури. Потребно је избегавати и сваки физички напор. Дијабетичари морају адекватно чувати глукометре, тракице и инсулин", наведено је у апелу Савета за здравље општине Врбас.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"