Завршено постављање новог паркета у великој сали ЦФК

У великој сали Центра за физичку културу "Драго Јововић" потпуно је замењено 1.200 квадратних метара паркета на главном спортском терену. Централна дворана са гледалиштем је највећа сала овог спортског комплекса и чини окосницу свих спортских дешавања у општини Врбас, а често је домаћин припремних такмичења и утакмица клубова из целе земље, каже директорка ЦФК Миљана Штулић.

"Овде се одиграва највећи број утакмица наших клубова, међу којима су и два прволигашка. Овде се одигравају утакмице међународног карактера и овде наши спортисти освајају медаље и постају шампиони. Паркет је последњи пут саниран 2012. године, али, иначе, има више од три деценије. Када томе додате да је радно време овом паркету 365 дана годишње, можете закључити колико је он био оштећен и колико је драгоцена ова реконструкција. Подршка од стране Покрајинске Владе била је пресудна за ове радове и без ње не бисмо могли ово урадити. Аплицирали смо преко конкурса за спорт и добили средства у вредности од 11,5 милиона за замену паркета. Радови су урађени у рекордном року, за само две недеље добили смо нов, савремени под у нашој највећој хали," истакла је Миљана Штулић.

Нови паркет припада генерацији спортских подлога које су одобрене и тестиране за највећа спортска такмичења, истакао је представник извођача радова Предраг Ђорђевић. "Почев од одскока лопте, доскока играча, одскока играча, котрљања лопте, фрикције, клизања, све је подређено спорту и све се то тестирало. Око квалитета ове подлога сложили су се и највеће спортске федерације и на оваквом идентичном паркету играће се и одређени спортови на наредним олимпијским играма 2025. године. Доказано је и да је значајно мањи број повреда играча забележен на оваквим подлогама, јер осим квалитета обраде дрвета, посебан акценат се ставља и на поставку пода која укључује нивелацију на заиста великом броју места и то је оно што овај под чини идеалним за спорт", појаснио је Ђорђевић.

Квалитет новог паркета испробаће већ наредног викенда кадети рукометне репрезентације наше земље које ће одиграти и прве међународне утакмице у Врбасу, пријатељске мечеве са селекцијом Аустрије.

извор: РТВ

Прилог РТВ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"