Заказан VI Куп нација у боксу за јуниоре и јуниорке

Од 10. до 14. августа Врбас ће бити домаћин VI Купа нација у боксу за јуниоре и јуниорке. Долазак на међународну манифестацију до сада су пријавили боксери из 20 држава, саопштено је данас након првог састанка Организационог одбора турнира.

Састанку у згради локалне управе присуствовали су представници организација, институција, установа и предузећа с подручја општине Врбас, која ће узети учешће у организацији.

„Куп нација имаће подршку локалне самоуправе као и претходних година, јер је ова манифестација значајна како за спортисте, тако и за наш град будући да нам омогућује да проширимо сарадњу и везе са представницима великих земаља“, рекао је председник Општине Врбас Предраг Ројевић.

Захваљујући Шестом купу нација, Врбас постаје европска престоница бокса.

„Српски бокс доживљава праву експанзију, наши боксери остварују изванредне резултате. Боксерски клуб 'Чарнок', од којих је потекао овај турнир, ниже незапамћене успехе. Зато је наш задатак да Куп нација у боксу задржимо у нашем малом граду што дуже“, рекао је члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић.

Председник Организационог одбора турнира и члан Међународне боксерске федерације Јовица Панић рекао је да се бокс у Србију вратио на велика врата што се тиче резултата.

„Организовање једног оваквог турнира доказ је да се догађа ренесанса врбаског бокса. Врбас је одличан домаћин што потврђује долазак боксера из 20 земаља, иако то још није коначни збир. По први пут придружиће нам се јуниори и јуниорке из Аустрије, Белгије, са Новог Зеланда“, казао је Панић.

Заслуге за долазак боксера из целог света припадају локалном Боксерском клубу „Чарнок“, уз подршку Боксерског савеза Србије и Војвођанског боксерског савеза.

„Пријаве такмичара су отворене до 01. августа. Новина је да ће се ревије по први пут одржавати на отвореном што ће бити прави спектакл, прави доживљај овог спорта. У случају лоших временских прилика преселићемо се у малу салу ЦФК“, истакао је члан ОО турнира и тренер БК „Чарнок“ Игор Шкундрић, и додао да турнир не би имао смисла без помоћи локалних установа, институција, предузећа, Дома здравља „Вељко Влаховић“, Црвеног крста и других.

„Лепо је чути да су се представници важних субјеката у локалној заједници удружили и помажу да турнир опстане у њиховом граду. Тешко је организовати обично коло лиге, а не једну овакву манифестацију“, рекао је председник Војвођанског боксерског савеза Марко Гашић.

Јуниори и јуниорке такмичиће се у 12 категорија. Жреб је заказан за 09, а финалне борбе за 14 август.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"