Полагањем венаца обележен Дан борца

Polaganjem venaca obeležen Dan borca

Полагањем венаца на Споменик жртвама фашизма у центру Врбаса данас је Врбас обележен 4. јул, Дан борца. Венце су положиле председница Скупштине општине Врбас Сања Жигић и заменица председника општине Тијана Алексић.

Тијана Алексић је истакла овом приликом да је општина Врбас локална заједница у којој се снажно, убедљиво и беспоговорно негују антифашистичке тековине и вредности.

"Данас обележавамо 4. јул, дан историјске одлуке да одважно станемо на страну истине, правде и слободе. Данас обележавамо Дан борца. Дан одлуке да се супротставимо злу фашизма. Ми данас на споменицима слободе полажемо венце сећања на храбре претке који су дали животе за нашу слободу и слободу човечанства. Ми смо и данас као и увек опредељени за мир, за стабилност, за просперитет наше заједнице. За унапређење образовања, за развој инфраструктуре. За домове културе, бољи стандард, нова радна места. Ми смо уједињени око идеала слободе, око бољег и успешнијег Врбаса и успешније Србије", рекла је Алексић.

Венци су положени и на Спомен палим борцима на Градском гробљу, затим на споменик народном хероју Иси Секицком, споменик жртвама ратова од 1991. до 1999. године, споменик палим борцима Црвене армије, те пред бистом Вељка Влаховића у кругу Дома здравља. Уз делегацију локалне самоуправе, венце су положили представници ОО СУБНОР, и локални одбори Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"