Равно Село Филм Фестивал од 30. јуна до 03. јула

Међународни фестивал првог или другог филма одржаће се ове године у Равном Селу од 30. јуна до 3. јула. Фестивал је оријентисан ка младима и представља међународни фестивал за редитеље првог или другог филма. Традиционално, Равно Село Филм Фестивал ће имати главни програм, као и студентски програм, и наставља са селекцијом „Кратких 100 минута” у оквиру које ће бити приказани документарни филмови који су привукли велику пажњу критике и јавности у претходном периоду.

Јубиларни, пети по реду, Равно Село Филм Фестивал, сада већ традиционално, биће отворен концертом филмске музике, на ком ће глумце и певаче пратити Зрењанински филхармоничари, 30. јуна. Фестивал отвара српски филм Не играј на Енглезе Слободана Пешића са Иваном Томићем, Данијелом Сичом и недавно преминулим Марком Живићем у главним улогама. Куриозитет ове године је то што ће концерт филмске музике са свечаног отварања имати своју репризу у Новом Саду, у Католичкој порти, уз светску премијеру филма ЈЕНГА – чудна игра Николе Кончаревића, којим ће уз доделу награда у свим категоријама фестивал бити свечано затворен у Равном Селу, 03. јула.

Поред ова два филма, у главном програму, своју светску премијеру имаће и дебитантски филм Усековање Синише Цветића. У главном програму наћи ће се још и прошлогодишњи биоскопски дебитантски хит Златни дечко Огњена Јанковића, француски филм Хроника насиља Мануела Шапире, као и руско-фински Карантин Диане Ринго, данска комедија Дивљи Људи Томаса Данескова и грузијски Друго ја Гиге Аглаџеа, у продукцији славног Дејвида Линча, чиме јубиларни пети фестивал у конкуренцији представља рекордних осам филмова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"