Равно Село Филм Фестивал од 30. јуна до 03. јула

Међународни фестивал првог или другог филма одржаће се ове године у Равном Селу од 30. јуна до 3. јула. Фестивал је оријентисан ка младима и представља међународни фестивал за редитеље првог или другог филма. Традиционално, Равно Село Филм Фестивал ће имати главни програм, као и студентски програм, и наставља са селекцијом „Кратких 100 минута” у оквиру које ће бити приказани документарни филмови који су привукли велику пажњу критике и јавности у претходном периоду.

Јубиларни, пети по реду, Равно Село Филм Фестивал, сада већ традиционално, биће отворен концертом филмске музике, на ком ће глумце и певаче пратити Зрењанински филхармоничари, 30. јуна. Фестивал отвара српски филм Не играј на Енглезе Слободана Пешића са Иваном Томићем, Данијелом Сичом и недавно преминулим Марком Живићем у главним улогама. Куриозитет ове године је то што ће концерт филмске музике са свечаног отварања имати своју репризу у Новом Саду, у Католичкој порти, уз светску премијеру филма ЈЕНГА – чудна игра Николе Кончаревића, којим ће уз доделу награда у свим категоријама фестивал бити свечано затворен у Равном Селу, 03. јула.

Поред ова два филма, у главном програму, своју светску премијеру имаће и дебитантски филм Усековање Синише Цветића. У главном програму наћи ће се још и прошлогодишњи биоскопски дебитантски хит Златни дечко Огњена Јанковића, француски филм Хроника насиља Мануела Шапире, као и руско-фински Карантин Диане Ринго, данска комедија Дивљи Људи Томаса Данескова и грузијски Друго ја Гиге Аглаџеа, у продукцији славног Дејвида Линча, чиме јубиларни пети фестивал у конкуренцији представља рекордних осам филмова.

КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

20. јун 2022. КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

Змајевчани и њихови гости имаће и ове године прилику да у...

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

04. јун 2022. КУЛТУРА

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

У Савином Селу одржан је 33. Невенов фестивал деце песник...

Познати финалисти Невеновог фестивала деце песника

28. мај 2022. КУЛТУРА

Познати финалисти Невеновог фестивала деце песника

Жири XXXIII Невеновог фестивала деце песника, који ради у...

Отворена 48. Палета младих

28. мај 2022. КУЛТУРА

Отворена 48. Палета младих

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Песничко вече Фестивала поезије младих

27. мај 2022. КУЛТУРА

Песничко вече Фестивала поезије младих

У наставку Фестивала поезије младих у четвртак је, у двор...