У току крпљење ударних рупа на путевима

Након што су санирали оштећене коловозе у Врбасу, путари ЈКП "Комуналац" крпе ударне рупе и на сеоским коловозима. Ове послове обављају у склопу редовних активности и у циљу побољшања безбедности у саобраћају.

"Зимске непогоде и ове године оштетиле су коловозе, тачније, од последица снега, леда и воде отвориле су се ударне рупе. Многе од њих поправљене су још зимус хладном асфалтном масом, али такво попуњавање отвора је краткотрајно у односу на испуњавање врућим асфалтом", саопштено је из ЈКП.

Према речима шефа "Пута" у ПЈ „Чистоћа" Милована Кривокапића, путари су данас закрпили ударне рупе на путевима у Змајеву, док ће сутра бити на истом задатку у Равном Селу. "За санацију ударних рупа у Врбасу до сада смо утрошили 50 тона вруће асфалтне масе, док се за крпљење рупа на подручју целе општине за ове послове потроши између 120 и 150 тона. У питању је врућа асфалтна маса која приликом испоруке броји 180 степени. Нешто мања температура масе АБ 11 је приликом радова на терену. Можете замислити како је нашим радницима посебно када температура ваздуха буде близу 30 степени", каже Кривокапић. Он је апеловао на све учеснике у саобраћају да поведу рачуна о постављеним баријерама као и о радницима који изводе радове како би се акција завршила безбедно. Сличан апел важи и на прилазним путевима у Врбас, посебно док екипе "Пута" косе траву уз коловозе на улазима у град.

КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

20. јун 2022. КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

Змајевчани и њихови гости имаће и ове године прилику да у...

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

04. јун 2022. КУЛТУРА

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

У Савином Селу одржан је 33. Невенов фестивал деце песник...

Познати финалисти Невеновог фестивала деце песника

28. мај 2022. КУЛТУРА

Познати финалисти Невеновог фестивала деце песника

Жири XXXIII Невеновог фестивала деце песника, који ради у...

Отворена 48. Палета младих

28. мај 2022. КУЛТУРА

Отворена 48. Палета младих

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Песничко вече Фестивала поезије младих

27. мај 2022. КУЛТУРА

Песничко вече Фестивала поезије младих

У наставку Фестивала поезије младих у четвртак је, у двор...