Геронтолошком центру 4,5 милиона динара од Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за унапређење социјалне заштите у Војводини, истакавши да Влада на чијем је челу води одговорну социјалну политику, те да је од 2016. године у ту област уложено милијарду и 500 милиона динара. Овим конкурсом додељено је 160 милиона динара за реализацију 74 уговора – за укупно 35 установа, за смештај корисника и центара за социјални рад – који се односе на набавку медицинске и друге опреме, реконструкцију, одржавање и адаптацију објеката социјалне заштите и подршку редовним програмима у директном раду с корисницима. Геронтолошком центру Врбас припала су средства за реализацију три уговора, вредна више од четири милиона динара.

"Установе социјалне заштите, чији је оснивач Покрајинска влада, имају континуирану, знатно већу финансијску и техничку подршку него раније, чиме повећавамо њихове капацитете и функционалност, а тиме обезбеђујемо и боље услове за рад запослених и боравак корисника“, изјавио је председник Мировић и додао да је Покрајинска влада у протеклом периоду основала и два нова центра за породични смештај и усвојење.

Геронтолошки центар Врбас реализоваће одобреним средствима три пројекта - за Усаглашавање са новим законом о електронском фактурисању издвојено је 1.180.000 динара, за пројекат "Сигуран превоз старих у ГЦ Врбас" 2.400.000 динара, а за пројекат "Ко дланом о длан" 1.000.000 динара. Уговоре у Покрајинској влади примила је и потписала Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра Врбас.

Ове године, како је навео Мировић, опредељено је и 100 милиона динара за изградњу објекта за дневни боравак у Дому за одрасле и старије „Свети Василије Острошки Чудотворац“ у Новом Бечеју.

Председник је подсетио и на то да су ове године почели радови на изградњи нових и реконструкцији постојећих објеката у Дому за душевно оболела лица у Чуругу, што је једна од највећих инвестиција у области социјалне заштите минулих година.

Мировић је истакао да нас у наредном периоду очекује важан посао, заједно са Канцеларијом за јавна улагања – инвестиције у Дом у Старој Моравици, као и у објекте који нису у систему социјалне заштите, попут Специјалне психијатријске болнице у Ковину. „Када реализујемо и те инвестиције, моћи ћемо да кажемо да смо отклонили најургентније проблеме, као и да ствaрамо нови стандард у овој области“ , изјавио је председник Мировић.

Средства су, између осталог, обезбеђена за реконструкцију, одржавање и адаптацију геронтолошких центара у Бачкој Паланци, Сомбору, Вршцу, Зрењанину, Дечјем селу у Сремској Каменици, Дому за лица ометена у менталном развоју „Отхон“ у Старој Моравици, за набавку медицинске опреме у геронтолошким центрима у Новом Саду и Кикинди, и домовима у Чуругу, Ветернику и Старом Лецу, као и за куповину друге опреме у домовима „Мирослав Антић Мика“ у Сомбору, „Збрињавање“ у Панчеву и „Колевка“ у Суботици.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...