У току "Дани демократске културе" у ССШ "4. јули"

Реализујући пројекат "Квалитетно образовање за све", у Средњој стручној школи "4. јули" у току су "Дани демократске културе". Пројекат, како је саопштено, има за циљ унапређење квалитета образовања подстицањем демократске културе у формалном образовању, као и афирмацију и примену анти-дискриминаторног приступа свим ученицима.

"Наши ученици су у овом пројекту већ две године и од двадесет демократских компетенција изабрали смо да се усавршимо у вештинама за решавање сукоба, емпатији, као и да се отворимо према другим културама. Током ове недеље обележили смо 'Дане демократске културе' кроз хуманитарни турнир у фудбалу, где су ученици вежбали и усавршавали решавање сукоба, али и развијали емпатију према другим људима и њиховим потребама, па смо тако прикупили и одређену суму новца за лечење деце из наше околине. Отвореност према другим културама смо приказали кроз изложбу која је представила шароликост нација које живе у нашем граду, сличности и разлике, али, пре свега, блискост која је одлика мултинационалне заједнице као што је Врбас. Као и много пута до сада, нашим ученицима, и нама професорима помогли су: Црногорско културно просвјетно друштво 'Принцеза Ксенија' и КУД 'Петар Петровић Његош' из Ловћенца, КУД 'Сирмаи Карољ' из Врбаса, КУД 'Вук Караџић' из Темерина, Културни центар Врбаса, КПД 'Карпати', али и грађани који су нам уступили разне предмете, ношње и сувенире који су нам помогли да прикажемо мултикултуралне вредности овог града", рекла је Снежана Миљанић, професорка у ССШ "4. јули" и чланица тима који ради на реализацији пројекта "Квалитетно образовање за све".

За ову прилику у свечаној сали школе постављени су штандови са деловима националне ношње, ручним радовима, храном, музичким инструментима и другим предметима везаним за Роме, Словаке, Србе, Црногорце, Украјинце и Русине. 

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"