Ројевић: Врбас посвећен антифашизму

Поводом 9. маја, Светског дана победе над фашизмом, делегација општине Врбас, коју је предводио председник општине Предраг Ројевић, положила је венце на Споменик палим борцима на градском гробљу, Споменик погинулим борцима Црвене армије, као и на Споменик погинулима у ратовима од 1991. до 1999. године.

Ројевић је истакао да је 9. мај, дан када побеђено највеће зло у историји човечанства, дан када је слобода победила мрачну машинерију фашизма.

- Ми данас одајемо почаст храбрим херојима Другог светског рата, који су пре 77 година, после пет крвавих, дугих и тешких година борбе успели да поразе зло фашизма и изборе се за слободу човечанства. У исто време потврђујемо и недвосмислено показујемо да су грађани општине Врбас и данас посвећени антифашизму и опредељени за мир и слободу. То је наша обавеза. Наша дужност. Наше завештање. И зато се са великом брижљивошћу осврћемо у своју прошлост, али смо са још већом брижљивошћу загледани у своју будућност. Нама је важно да увек, у сваком тренутку, будемо на страни мира, стабилности, правде и слободе. На страни прогреса наше општине и свих наших грађана - рекао је Ројевић.

Поред Ројевића, у делегацији општине Врбас су били председница Скупштине општине Сања Жигић и Тијана Алексић, заменица председника општине.

 

 

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"