Одржана XV седница СО Врбас

Претпоследњег дана априла одржана је XV седница Скупштине општине Врбас. Дневни ред са 28 тачака почео је усвајањем оставке Данијеле Илић на чланство у Општинском већу, те, на предлог Предрага Ројевића, председника општине Врбас, избором Јасне Бјелице на ову функцију.

Одборници локалног парламента усвојили су промењени Статут општине Врбас, затим информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период од 01. 01. 2021. до 31. 12. 2021. године, као и Анализу пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању за исти период.

Ван снаге стављен је Програм комасације за катастарске општине Куцура, Савино Село и Косанчић и важење Одлуке о спровођењу комасације и Одлуке о начелима комасације катастарске општине Косанчић, затим донета Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Врбас за 2021. годину, измењене и допуњене Одлуке о приступању изради плана развоја општине Врбас за период од 2022. до 2030. године, као и измене и допуне Одлуке о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа паса луталица и Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

Скупштинска већина усвојила је извештаје о раду и извештаје о финансијском пословању Центра за социјални рад општине Врбас, Јавне библиотеке „Данило Киш“, Културног центра Врбаса, затим Центра за физичку културу „Драго Јововић“, Апотекарске установе Врбас, Службе ванинституционалне социјалне заштите Геронтолошког центра Врбас, Туристичке организације општине Врбас и Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас, све за 2021. годину. Дата је и  сагласност на Одлуку о изменама и допунама Статута Јавног комуналног предузећа „Стандард“, на предлог Оперативног плана одбране од поплава за воде II реда општине Врбас за 2022. годину, као и на предлоге решења о именовању директора и предлог решења о престанку мандата вршиоца дужности директора за ЈКП „Комуналац“ и ЈП „Врбас-гас“.

За крај XV заседања усвојен је Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Врбас за 2021. годину, и прихваћени предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Скупштина општине Врбас минутом ћутања одала је почаст недавно преминулој Славици Димитријевић, до пре годину дана одборници актуелног сазива локалног парламента.


 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"