Министарство омладине помаже Куцурско удружење младих

Куцурско удружење младих, општина Врбас као партнер и Министарство омладине и спорта склопили су нови уговор о заједничком финансирању Програма јавног конкурса за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих. Укупна средства за реализацију програма износе 3,5 милиона динара за пројекат "Економско оснаживање младих у селима општине Врбас кроз обуку и добијање сертификата за рад на пословима помоћи у кући", саопштило је Куцурско удружење младих.

"Циљна група пројекта су незапослене младе особе које живе у селима на територији општине Врбас и које спадају у категорију теже запошљивих особа: припаднице ромске националне заједнице, самохране мајке и очеви, жене, особе са лакшим степеном инвалидитета, неквалификоване раднице. Непосредно циљна група је и шира друштвена јавност којој ће се ближе представити проблеми са којима се суочавају жене на селу и то кроз активности везане за видљивост пројекта. Општи циљ пројекта је економски оснажити младе из села општине Врбас кроз акредитовану обуку и добијање сертификата за рад на пословима помоћи у кући, као и повећање конкурентности и запошљивости 40 незапослених младих особа", наводи се у саопштењу Куцурског удружења младих.

Иначе, Министарство омладине и спорта и омладинска удружења потписали су уговоре о реализацији 82 пројекта која су усмерена ка остваривању циљева Националне стратегије за младе, за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих и за развој и спровођење омладинске политике. 

"Министарство омладине и спорта и млади су један тим који заједно помера границе. Ми смо ту да подржимо добре и иновативне идеје младих, да омогућимо да се реализују и да их заједно претворимо у дела, сигурни да су управо млади најлепша садашњост и покретачка снага за будућност у коју верујемо. Данас започињемо нов циклус сарадње са заједничким циљем, а то је остваривање интереса младих и даље унапређење њиховог личног, друштвеног и професионалног статуса. Свака иницијатива која подразумева побољшање положаја младих је добродошла и ту смо да је прихватимо и подржимо. Препознајући потребе и интересовања највећег броја младих, реализација ових  пројеката омогућава да кроз различите видове едукација млади стекну вештине и знања како би лакше и брже дошли до запослења, али и да се активно укључе у све друштвене процесе. Министарство омладине и спорта годинама уназад посебну пажњу посвећује оваквим пројектима, константно повећавајући и висину улагања и обухват младих који су укључени у те пројекте, јер управо са младима, следећи њихове иницијативе,  стижемо до најбољих и најефикаснијих механизама реализације активности важних за даље оснаживање младих на свим пољима. Уверени да можемо и знамо пут којим стижемо до идеала, настављамо да стварамо још лепшу и успешнију Србију, земљу поносних младих људи, победничког духа, креативних идеја и увек шампионских циљева", изјавио је након потписивања уговора министар Удовичић.

 

КУЛТУРА

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

23. мај 2022. КУЛТУРА

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

Врбас је у викенду за нама био домаћин Интернационалног ф...

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

19. мај 2022. КУЛТУРА

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

У просторијама Драмског студија Греда у Бачком Добром Пољ...

Шарлу Лабудовићу признање  ''Капетан Миша Анастасијевић''

19. мај 2022. КУЛТУРА

Шарлу Лабудовићу признање ''Капетан Миша Анастасијевић''

Наш суграђанин Горан Лабудовић Шарло добитник је повеље ...

"Јожеф Пехан - век после" - други део

16. мај 2022. КУЛТУРА

"Јожеф Пехан - век после" - други део

Други део изложбе слика "Јожеф Пехан - век после", посвећ...

Отворена изложба слика Јожефа Пехана

28. апр 2022. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Јожефа Пехана

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса данас је отво...