Додељене награде учесницима конкурса "Вода пре свега"

У сали Биоскопа „Југославија“ уприличена је свечана додела награда најбољим учесницима ликовно – литерарног конкурса „Вода пре свега“. Ова свечаност у организацији ЈКП "Комуналац" приређује се пету годину за редом. Конкурсом предузеће већ по традицији промовише међу младима важност воде као ресурса и његово очување за будуће генерације.

"Сваке године нам пристиже све више радова деце и омладине што је показатељ да добро радимо и да су учесници заинтересовани за тему. 'Комуналацу' је вода, свакако, приоритет, а систем снабдевања се непрестано унапређује. У прилог томе иде чињеница да се завршавају радови на изградњи цевовода Врбас – Куцура – Савино Село, захваљујући чему ће се у наредна два месеца побољшати квалитет пијаће воде у овим насељеним местима врбаске општине. У току ове, односно, следеће године очекује нас слични радови и ка преостала три насељена места општине Врбас", најавио је в.д. директора ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић.

На отварању свечаности заменица председника општине Врбас Тијана Алексић истакла је да су нас учесници конкурса подсетили сликама и речима како према води треба да се опходимо. "Комунално предузеће већ пету годину за редом успева да мотивише децу и омладину да стварају на ову тему. На овај начин најмлађи потрошачи подстичу се да чувају највреднији природни ресурс иако га имају у изобиљу, за разлику од својих вршњака широм света. Ово је дивна прилика да се, не само деца, већ шира заједница подстакне да чува природу и да је не загађује", казала је Тијана Алексић.

Ликовне радове, међу којима се нашло близу 350 цртежа, оцењивале су др ликовне уметности Силвија Јелачић и мастер вајарства Исидора Миљанић. "Сви награђени радови су вредна дечија остварења која говоре јасно, ликовним језиком, са изузетним квалитетом при изради и оригиналношћу у идеји. Плене колоритом, стабилном композицијом и стрпљењем приликом реализације рада. Похвале треба дати и менторима-васпитачима, учитељима, наставницима и професорима на добром одговору на постављену тему и надахнућу које су улили у дечија остварења", образложила је сликарка Силвиа Јелачић.

Да међу одабраним највише има поетских радова који су стиховима или чак читавим строфама веома ефектно погодили срж проблема тематизованог кроз синтагму "Вода пре свега", одлучили су песници Александар Семакин и Борислав Гвозденовић који су прегледали 80 литерарних радова. "Награђени и похваљени радови, као и један број осталих радова пристиглих на конкурс, показују да млади који се школују у општини Врбас имају здраву основу и добро усмерње својих ментора, да у будућности наставе са литерарним стварањем и неговањем писане и изговорене речи у пуном капацитету. Желимо им да се на том путу још више размахну и напредују, а препоручујемо им да екологија и еколошка питања, на посредан или непосредан начин, остану у фокусу таквог стваралаштва", рекао је Семакин.

У фоајеу Биоскопа „Југославија“ наредних дана од 17.00 часова, сви заинтересовани могу погледати изложбу најуспешнијих ликовних остварења према одабиру жирија.

Списак имена награђених и похваљених аутора радова

 

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"