Игор Мировић обишао радове на изградњи Дома културе у Равном Селу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи новог Дома културе у Равном Селу. Заједно са Мировићем, докле се стигло са пројектом уверили су се Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, глумац Лазар Ристовски, и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине, а домаћини у Равном Селу били су им Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Сања Жигић, председница СО Врбас, Тијана Алексић, заменица председника општине, и Срђан Станић, члан Општинског већа.

Председник Покрајинске владе овом приликом истакао је да је за обнову и опремање домова културе широм Војводине само у овој години издвојено више од 700 милиона динара.

"Обишли смо радове на реконструкцији домова културе у Србобрану и Ловћенцу, и изградњи Дома културе у Равном Селу. Тренутно се слични радови изводе и на објектима у Велебиту, у општини Кањижа, а план је да током године започнемо радове и у општинама Опово, Житиште, Стара Пазова, Бачка Паланка, Шид, Оџаци и у граду Сомбору. То је од огромне важности за младе људе, културне делатнике и посленике у овим местима јер ћемо имати широм Војводине простор и услове у којима ће поред локалних културних заједница, друштава и аматера, и велики уметници представљати своје садржаје. Сва ова места ће живети богатијим културним животом и добиће простор да на репрезентативан начин покажу све оно што имају Војводина и српска култура у целини. Наставићемо овај посао све док у сваком месту не уредимо све културне центре и домове културе баш до оног нивоа да сви садржаји буду представљени на прави начин. У овој години смо за обнову и опремање домова културе широм Војводине издвојили више од 700 милиона динара", поручио је Мировић.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине за финансирање изградње објекта Дома културе у Равном Селу издвојила укупно 205 милиона динара.

"Пре годину дана на овом месту било је згариште, а сада видимо да смо при крају изградње једног модерног објекта површине више од 1.000 квадратних метара и салом са 223 седишта. Веома је важно да општина Врбас и Покрајинска влада коју води Игор Мировић, испуњавају своја обећања и једнако развијају сва насељена места. Ово није све што радимо и што смо урадили у Равном Селу; уз Дом културе градиће се спортски терен са трибинама, реновирали смо санитарне чворове у Основној школи 'Бранко Радичевић', реконструишемо зграде амбуланте и месне заједнице, изградили смо нова паркинг места - заправо стварамо бољи животни амбијент у Равном Селу", рекао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас.  

Како је речено, пројектом је предвиђено да буде изграђен нови објекат укупне површине 1.058 квадратних метара, за потребе аматерске позоришне продукције, као и организације гостовања професионалних позоришта, приказивања филмских пројекција, одржавања позоришних и филмских фестивала и сличних манифестација.

Глумац и редитељ Лазар Ристовски, који је детињство провео у Равном Селу, заједно са председником Поркајинске владе Игором Мировићем иницијатор је изградње овог Дома културе, а идеја обнове културних центара касније се проширила на целу Војводину. "Важно је да сви ови домови културе, не само у Равном Селу, поново заживе. Они су места на којим се млади људи окупљају и исказују своју креативност. Некада је свако место у Србији имало дом културе, надам се да ће то тако бити поново, Србија има снаге за то", рекао је Ристовски.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"