Игралиште у Малој школи добило терен за баскет

Акција прикупљања новца за постављање професионалне, Берго подлоге на кошаркашки терен у дворишту некадашње Основне школе "Светозар Милетић", у улици Петра Шегуљева, коначно је успешно завршена. Игралиште које су становници овог дела града уређивали више од две године, добило је још један садржај - терен на коме ће у будућности моћи да се одржавају све популарнији баскет турнири "3x3". Ово није крај планова грађана које краси друштвени активизам и одговорност, а следећи корак је, према њиховим најавама, стварање услова за бављење и стоним тенисом на овом месту. Поводом постављања новог кошаркашког терена, саопштењем за јавност огласили су се организатори ове акције.

"Пре две године почетак короне и полицијски час вратио је комшилук на старо школско игралиште у чувеној Малој школи.  У почетку акција је била да се само очисти депонија која је ту настала током 15 година, тачно је толико прошло од последњег одиграног баскета. Кошаркашки терен је прекрила жица и бетонски стубови као и гараже аутомобила. Акцијом људи из комшилука, кренуло се у прикупљање средстава где се одазвало много људи, махом они који су некад проводили детињство на тим истим теренима. После изнесених девет камиона шута, терен је почео да добија свој стари облик. Промењено је око 150 метара жице, оспособљен је био терен за фудбал и кошарку, урађена је теретана на отвореном, терен за одбојку на песку, најбоље и најсигурније дечије игралиште и то све средствима људи из комшилука и пријатеља који су препознали важност овог огромног пројекта за Стари Врбас.

У помоћ нам се јавила и Месна заједница поставивши рефлекторе и чесму која никад није била на овим теренима. Како је терен почео поново да 'живи', појавила се жеља да се крене у нови пројекат - прикупљање средстава за набавку професионалне Берго подлоге за улични баскет 3x3. Терене у Малој школи врло брзо су свакодневно пунили малишани из вртића 'Полетарац', Основне школе 'Светозар Милетић' и Средње стручне школе “4. јули”, као и многобројни рекреативци и породице са својим малишанима.

Пре тачно годину дана направили смо сајт “Мала школа” Врбас где се могао видети сав досадашњи рад и труд комшија. Око 60 људи се јавило и успели смо да скупимо 5.500 евра и да купимо и поставимо најсавременији кошаркашки терен и таблу са зглобним обручем, у граду. Од прошле године баскет '3x3' је званично олимпијски спорт па ћемо уједно моћи и да афирмишемо овај спорт и надамо се да ћемо и даље имати врхунске баскеташе као и до сада и да ће пратити кораке а надамо се и премашити Данила Мијатовића, који је освојио бронзану медаљу на Европском првенству, и Петра Перуновића који је играо у Токију у тиму који је био 11. у свету. Петар нам је уједно и много помогао у изради сајта.

Следеће у плану је да покушамо да нађемо спонзора који ће нам купити сто за стони тенис и том спонзору бисмо обезбедили рекламни простор. Ако има неко заинтересован, мозе да се јави на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ове године смо планирали и да организујемо први турнир у баскету 3x3 и тим турниром ћемо афирмисати наш терен. Волели бисмо да тај турнир једног дана буде уврштен у званични календар Кошаркашког савеза Србије и да постане традиционалан.
 
Сви грађани, поготово родитељи са малом децом, су позвани да дођу са својим малишанима на најбезбедније терене у граду у Малој школи, (иза ресторана Јесењин)", наводи се у саопштењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"