"Комуналац" расписао конкурс "Вода пре свега"

Поводом Светског дана вода, Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписало је ликовни конкурс за предшколце и ученике основних и средњих школа са територије општине Врбас, као и литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на тему "Вода пре свега". Конкурс је отворен до 22. марта у подне, до када је потребно доставити радове на адресу ЈКП "Комуналац", 21460 Врбас, Саве Ковачевића 87.

"Циљ конкурса је да се подстакну најмлађи да размишљају о води и њеном значају за целокупан живот на планети Земљи. Стручњаци упозоравају да у будућности снабдевање пијаћом водом може бити велики проблем. Зато код деце треба пробудити свест да воду треба чувати и штедети. Колико ћемо воде имати и какву воду ћемо пити у будућности, зависи од свих нас. С обзиром на то да се ЈКП 'Комуналац' бави водоснабдевањем, један од задатка предузећа је управо едукација јавности о значају водног ресурса.

Формат ликовних радова и ликовна техника: Радове треба доставити на блоку школских димензија (блок бр. III, IV и V). Дозвољене су све цртачке и сликарске технике.

Литерарни радови: Песме или кратке приче достављати откуцане или читко исписане штампаним словима на А4 формату. Уколико су написане на неком од језика националних мањина потребно је приложити и њихов превод.

Слање радова на конкурс врши се поштом или директно на писарницу ЈКП 'Комуналац'. Учесници конкурса радове треба да предају учитељима, односно, наставницима српског језика и ликовне културе (односно, особи коју одреди школа), који ће их даље дистрибуирати, а могу то учинити и родитељи, односно деца лично.

На полеђини сваког ликовног и  литерарног рада, обавезно навести следеће податке: име и презиме аутора, назив вртића или школе, разред и одељење и контакт телефон, име и презиме васпитача, учитеља или наставника. Радови без тражених података не могу учествовати у конкурсу. Један аутор на конкурс може послати највише по један ликовни или литерарни рад. Од свих благовремено пристиглих ликовних и литерарних радова, стручни жири ће направити селекцију од по три најбоља у свакој узрасној категорији. Награђени радови биће представљени на сајту, званичној ФБ страници и Инстаграм профилу предузећа. Након жирирања биће организована и изложба најбољих ликовних и литерарних радова. 

Организатор конкурса обезбедиће пригодне награде и одговарајуће дипломе. Свечана додела награда и отварање изложбе награђених радова одржаће се у априлу 2022. године, о чему ће аутори награђених радова и остали учесници конкурса бити правовремено обавештени. Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, а без накнаде ауторима", наводи се у позиву.

Додатне информације у вези са конкурсом можете добити позивом Сектора маркетинга ЈКП на бројеве телефона 021.706.575 и 064.847.5833, 064.805.7434 и 064.847.5837, мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
                                                                                           

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...