Министар Недимовић у посети пољопривредницима у Врбасу

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић посетио је данас пољопривредно газдинство породице Радованов из Врбаса. Подршка пољопривредној производњи, разне субвенције и конкурсне линије државних органа намењене ратарима, сточарима, воћарима и повртарима, као и свим другим произвођачима у овој области, биле су теме о којим је Недимовић разговарао са пољопривредницима са којима се састао, али и са Предрагом Ројевићем, председником општине Врбас, који га је заједно са сарадницима, дочекао у Врбасу.

"Пољопривреда је за локалну самоуправу у Врбасу била и остала приоритет када је у питању укупан привредни развој. Захваљујући подстицајним мерама Владе Србије и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, наши становници успешно се баве пољопривредом и развојем својих газдинстава. Кроз буџет за 2022. годину издвојили смо значајна средства, 73,8 милиона динара, за развој пољопривреде, а исто ћемо наставити да радимо и у будућности, заједно са Владом Србије", истакао је овом приликом Ројевић.

Зоран Радованов, већ две деценије власник фарме, почео је са 15 крава, а данас има 70 грла стоке. "Заједно са два сина бавим се сточарством и ратарством. Имамо седамдесетак млечних крава и товне јунади, а обрађујемо и око 120 јутара земље. За нашу производњу било би добро да дођемо до сигурнијих цена млека, субвенције државе су увек добродошле, и надам се да ће држава пронаћи могућности да помогне пољопривредницима", рекао је Радованов. 

Након посете фарми, министар Недимовић састао се са једним бројем пољопривредника из Врбаса и разговарао са њима о подстицајним мерама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у области аграра.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"