Министар Недимовић у посети пољопривредницима у Врбасу

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић посетио је данас пољопривредно газдинство породице Радованов из Врбаса. Подршка пољопривредној производњи, разне субвенције и конкурсне линије државних органа намењене ратарима, сточарима, воћарима и повртарима, као и свим другим произвођачима у овој области, биле су теме о којим је Недимовић разговарао са пољопривредницима са којима се састао, али и са Предрагом Ројевићем, председником општине Врбас, који га је заједно са сарадницима, дочекао у Врбасу.

"Пољопривреда је за локалну самоуправу у Врбасу била и остала приоритет када је у питању укупан привредни развој. Захваљујући подстицајним мерама Владе Србије и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, наши становници успешно се баве пољопривредом и развојем својих газдинстава. Кроз буџет за 2022. годину издвојили смо значајна средства, 73,8 милиона динара, за развој пољопривреде, а исто ћемо наставити да радимо и у будућности, заједно са Владом Србије", истакао је овом приликом Ројевић.

Зоран Радованов, већ две деценије власник фарме, почео је са 15 крава, а данас има 70 грла стоке. "Заједно са два сина бавим се сточарством и ратарством. Имамо седамдесетак млечних крава и товне јунади, а обрађујемо и око 120 јутара земље. За нашу производњу било би добро да дођемо до сигурнијих цена млека, субвенције државе су увек добродошле, и надам се да ће држава пронаћи могућности да помогне пољопривредницима", рекао је Радованов. 

Након посете фарми, министар Недимовић састао се са једним бројем пољопривредника из Врбаса и разговарао са њима о подстицајним мерама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у области аграра.

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...