Партнерство за пример "Чарнока" и "Кућице"

Бокс клуб "Чарнок" и Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Кућица" успоставили су сарадњу у којој су штићеници врбаског друштва постали придружени чланови познатог спортског колектива и од сада се за њихову физичку спрему и могућности брину тренери "Чарнока". Према договору нових партнера, радна недеља младих окупљених у "Кућици" сваког понедељка у 10.00 часова почиње тренингом у Центру за физичку културу "Драго Јововић", што је нови искорак у сталном настојању да се особама са посебним потребама свакодневица учини садржајнијом, а они оснаже на путу укључивања у друштвени живот. 

"Сарадњу смо успоставили крајем претходне године, у децембру, и већ смо одржали неколико тренинга. Окупљамо се понедељком у 10.00 часова, и наши нови спортски другови из тренинга у тренинг показују све већу жељу да се окупљају у Центру за физичку културу. Веома су вредни и радни, а на нама је да покушамо да организујемо тренинге који ће им увек бити занимљиви. Не ради се о класичном боксу, тренинзи су модификовани и усклађени са њиховим интересовањима и могућностима, због чега позивамо и друга слична друштва да нам се придруже", рекао је пред данашњи тренинг Жељко Жмукић, тренер у БК "Чарнок".

"У име чланова Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама 'Кућица' могу да кажем да нас је идеја Боксерског клуба 'Чарнок' изненадила и веома обрадовала, јер сви знамо колико је период пандемије био стресан за све нас, а посебно за особе са инвалидитетом. Мање је било контаката, мање дружења, а тиме и физичке активности. Сама 'Кућица' бави се више стварима везаним за ментално здравље, за концентрацију и пажњу, а овим особама једнако је важна и физичка активност. Тренинзи у Боксерском клубу веома радују младе, једва чекају понедељак јутро и окупљање у хали, и ово је најлепши начин за почетак недеље", рекла је Александра Бајић, председница Друштва за помоћ МНРО "Кућица".      

КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...