Програм куповине сеоских кућа реализован у Равном Селу

Након што је за нешто више од месец дана два пута успешно реализован у Куцури, Програм за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом поново је данас реализован у општини Врбас, овога пута у Равном Селу. Наиме, у Министарству за бригу о селу потписан уговор између овог министарства, општине Врбас и Љиљане Девић и Дејана Лукајића, којима је за решавање стамбеног питања овим уговором припало 1,1 милион динара.

У име локалне самоуправе уговор је потписала Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, која је овом приликом изразила задовољство што млади парови прате и активно учествују у програму за који је из буџета Србије издвојено 500 милиона динара.

"Сваки уговор ове врсте, а овај данашњи је већ трећи који се реализује у општини Врбас, је неизмерно значајан за све нас, посебно за оне којима иде конкретна подршка. Он доноси трајно решење стамбеног питања за једну младу породицу, која можда престаје бити подстанарска, а нама као заједници доноси гаранцију да та млада породица своју будућност везује за наша места. Позивам младе брачне парове да прате све програме подршке које нуди држава, и верујем да многе од тих породица међу овим програмима могу пронаћи нешто што им доноси напредак и бољи живот", рекла је након потписивања уговора Тијана Алексић, и подсетила да се акција куповине сеоских кућа са окућницом односи на брачне парове до 45 година старости, самохране родитеље или младе пољопривреднике и пољопривреднице.

 

 

КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...