Програм куповине сеоских кућа реализован у Равном Селу

Након што је за нешто више од месец дана два пута успешно реализован у Куцури, Програм за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом поново је данас реализован у општини Врбас, овога пута у Равном Селу. Наиме, у Министарству за бригу о селу потписан уговор између овог министарства, општине Врбас и Љиљане Девић и Дејана Лукајића, којима је за решавање стамбеног питања овим уговором припало 1,1 милион динара.

У име локалне самоуправе уговор је потписала Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, која је овом приликом изразила задовољство што млади парови прате и активно учествују у програму за који је из буџета Србије издвојено 500 милиона динара.

"Сваки уговор ове врсте, а овај данашњи је већ трећи који се реализује у општини Врбас, је неизмерно значајан за све нас, посебно за оне којима иде конкретна подршка. Он доноси трајно решење стамбеног питања за једну младу породицу, која можда престаје бити подстанарска, а нама као заједници доноси гаранцију да та млада породица своју будућност везује за наша места. Позивам младе брачне парове да прате све програме подршке које нуди држава, и верујем да многе од тих породица међу овим програмима могу пронаћи нешто што им доноси напредак и бољи живот", рекла је након потписивања уговора Тијана Алексић, и подсетила да се акција куповине сеоских кућа са окућницом односи на брачне парове до 45 година старости, самохране родитеље или младе пољопривреднике и пољопривреднице.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"