Почетком децембра акција уклањања биљног отпада, у суботу на реду ПЕТ

Јавно комунално предузеће "Комуналац" најавило је за период од 04. до 10. децембра акцију изношења биљног отпада из домаћинстава у Врбасу и свим насељеним местима општине.

"Екипе Пословне јединице 'Чистоћа' у суботу, 04. децембра, односиће биљни отпад из домаћинстава на територији града Врбаса, а затим по следећем распореду: 06. децембра из Савиног Села, 07. децембра из Равног Села, 08. децембра из Змајева, 09. децембра из Бачког Доброг Поља и 10. децембра из Куцуре.

Током прве овогодишње акције одношења биљног отпада носиће се отпад под којим се подразумева баштенски отпад и лишће. У ову категорију не спада отпад од пољопривредних производа. Биљни отпад може бити упакован у било које вреће или кутије и повезан у мање снопове како би радници лакше и ефикасније обављали свој посао. Отпад не сме бити у расутом стању. Акције ће почињати у 07.00 часова. Уколико некоме од грађана, из техничких разлога, не буде однет биљни отпад могу се обратити ПЈ 'Чистоћа' на телефон 021.706.083. Апелујемо на грађане да у назначеном термину изнесу искључиво биљни отпад како би комуналци несметано могли да обаве посао", стоји у саопштењу ЈКП "Комуналац".

Акција одношења ПЕТ амбалажног отпада са улица Врбаса обавиће се у суботу, 27. новембра, од 07.00 часова. "Апелујемо на грађане да се придржавају назначеног термина како би сав отпад на дан одношења ПЕТ амбалаже био однесен. У типизиране џакове и жичане контејнере суграђани треба да одлажу провидну пластику, односно флаше од воде, сокова, пива, уља и слично.  Организованим сакупљањем ПЕТ отпада дајете свој лични допринос очувању животне средине", наводи се у саопштењу.

 

КУЛТУРА

Од среде изложба колажа Иване Флегар

28. нов 2021. КУЛТУРА

Од среде изложба колажа Иване Флегар

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског“

11. нов 2021. КУЛТУРА

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског…

Жири за доделу награде „Небојша Деветак“ за најбољи прило...

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

10. нов 2021. КУЛТУРА

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

08. нов 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

Резултати конкурса "Љуљашка ветрова"

29. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Љуљашка ветрова"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је данас резултат...