Нови засади племенитих лишћара у Лазином парку

У оквиру пројекта "Шума зове на дијалог", Еколошки покрет Врбаса, у сарадњи са Спортским удружењем "Лазин парк", Јавним комуналним предузећем "Комуналац" - РЈ "Водовод и канализација", Канцеларијом за младе општине Врбас и бројним активним грађанима, организовали су за викенд велику акцију садње дрвећа у Лазином парку.

Како је саопштено из ЕПВ, засађено је 70 садница племенитих лишћара, а план је да се ове сезоне изведе још неколико акција садње на јавним површинама у општини Врбас. Такође, ЕПВ ће заједно са партнерима пред локалном самоуправом иницирати изградњу пешачке, рекреативне стазе кроз парк, за шта већ постоји пројекат. У интересу грађана је и постављање пикник столова, о чему ће се, такође, разговарати. Важан део договора је да се у парку више ништа не дорађује или преправља без савета стручних лица и координације са локалном самоуправом.

Акција је реализована у оквиру пројекта "Шума зове на дијалог", који је део програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, а спроводе га Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују четири чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада.

Подршку сталној кампањи подизања урбане културе Еколошком покрету Врбаса пружају компаније: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс. Посебну донацију садница за јесење акције садње ЕПВ је добио од компаније Суноко и Индустрије меса Карнекс.

КУЛТУРА

Од среде изложба колажа Иване Флегар

28. нов 2021. КУЛТУРА

Од среде изложба колажа Иване Флегар

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског“

11. нов 2021. КУЛТУРА

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског…

Жири за доделу награде „Небојша Деветак“ за најбољи прило...

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

10. нов 2021. КУЛТУРА

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

08. нов 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

Резултати конкурса "Љуљашка ветрова"

29. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Љуљашка ветрова"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је данас резултат...