Позив прогнаним Србима из Хрватске и Федерације БиХ да попуне анкетни упитник

Одбор за решавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ позива све прогнаничке породице са подручја Хрватске и Федерације Босне и Херцеговине које су у статусу подстанара, живе у недовршеним објектима или у трошним кућама, да попуне анкетни упитник електронским путем. Позив се односи и на прогнаничке породице које су незадовољне досадашњим решавањем стамбеног питања у Србији. Анкетни упитник се може попунити ОВДЕ. Спровођење анкете је почело 01. новембра и траје 45 дана тј. до 15. децембра 2021. године.

Одбор захтева од Председника Републике Александра Вучића и Владе да се настави Регионални стамбени програм у што краћем временском року. Србија је 2012. године започела реализацију Регионалног стамбеног програма чији је циљ био да се у наредних пет година реши стамбено питање свих прогнаних лица из Хрватске и Федерације БиХ. Регионални стамбени програм је финансиран донаторским средствима, а његов највећи донатор је Европска унија. Фондом Програма управља Банка за развој Савета Европе а у Србији га спроводе Комесаријат за избеглице и миграције и Јединица за управљање пројектима (ЈУП) при Влади Србије.

Одбор тражи да се Влада Србије обрати председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен и затражи предвићену финансијску помоћ за коначно решавање стамбеног питања прогнаних лица из Хрватске и Федерације БиХ. У Бечу је јуна 2011. године објављен заједнички пројекат Савета министара Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Црне Горе и Републике Србије. Заједнички пројекат четири државе је био вредан укупно 584 милиона евра. Србија је затражила 302 милиона евра за решавање стамбених потреба 16.780 прогнаничких породица (око 45.000 лица) и свих осталих прогнаника који нису били обухваћени Анализом стања и потреба које је урадио Комесаријат за избеглице и миграције.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"