500 паса на Националној изложби у Врбасу

Више од 500 паса бројних раса продефиловало је ринговима за оцењивање који су викенда били постављени на теренима Центра за физичку културу "Драго Јововић", у оквиру Националне изложбе паса, првог такмичења ове врсте одржаног у Врбасу.

Организатор изложбе, Кинолошко друштво Врбас, уз подршку општине Врбас, ЦФК и Кинолошког савеза Србије, привукло је власнике паса и одгајиваче из свих крајева Србије, а међународни карактер изложби су дали пси који су стигли из Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и других држава региона.

Др Махмуд Ал Дагистани, председник Кинолошког савеза Србије, изразио је приликом отварања изложбе задовољство свим учињеним у организацији скупа, а посебно бројношћу такмичара које хладна киша није спречила да дођу у Врбас. "Имамо 500 паса на овом месту, домаћих и из иностранства, и права је штета што нас није послужило време, али и ово је број за поштовање. Организатори су учинили све да изложба буде на највишем нивоу, рингови су одлични, стигле су нам судије из иностранства, и Врбас заслужује оцену 10. Уколико Кинолошко друштво Врбас настави са оваквим радом, надам се да ће у будућности добити и изложбу још вишег нивоа. Српска кинологија је изврсна, у самом смо врху на међународном нивоу, и поносимо се нашим излагачима и публиком, а све се то доказало на Светској изложби паса у Брну, у Чешкој, на којој је 30 наших паса различитих раса освојило прво место", рекао је Ал Дагистани.

Предраг Аларгић, председник Кинолошког друштва Врбас, није крио изненађење снажним одзивом учесника, посебно у дану у ком временски услови нису ишли на руку оваквој врсти догађаја. "Премашили смо наша очекивања и број пријављених паса је одличан. Први нам је пут да организујемо овако велику изложбу и мали пропусти које и сами видимо, надам се да неће покварити утиске, а већ наредни пут биће отклоњени. Важно је да излагачи буду задовољни оцењивањем судија", рекао је Предраг Аларгић, председник КДВ, и захвалио локалној самоуправи и Центру за физичку културу за подршку у организовању изложбе. "Надам се да ће ова изложба постати традиционална", истакао је Аларгић.

 

КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

26. окт 2021. КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

Градски музеј Врбаса, уз подршку Министарства културе и и...

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

25. окт 2021. КУЛТУРА

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

Непрофитна организација "Центар културног развоја" органи...

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

21. окт 2021. КУЛТУРА

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

Удружење ликовних уметника Врбаса, поводом обележавања Да...

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

21. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је резултате лите...

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...