Еко радионица за малишане из вртића "Звездица"

Дајући свој допринос обележавању Дечије недеље, представници ЈКП "Комуналац" организовали су радионицу на тему екологије за малишане у вртићу "Звездица" ПУ "Бошко Буха". Разговарало се о дечијим еколошким правима и обавезама, али није изостала ни забава и игра, уз слаткише, саопштено је из ЈКП које већ шест година спроводи едукативно – еколошке радионице за децу предшколског, школског и средњошколског узраста..

"Дечија недеља је прилика да се скрене пажња и на еколошка права малишана и дужност одраслих да деци обезбеде срећно детињство и здраво одрастање. Кроз еколошку радионицу, деца на брз и лак начин усвајају поступке који воде у еколошки пожељно понашање и развој еколошке свести. Лара, Маша, Лазар, Лука, као и многи други њихови вршњаци, показали су да су у 'Звездици' већ много научили о еколошким правима и да уживање у њима подразумева испуњавање одређене врсте обавеза.

'Свака недеља деци треба да је испуњена радошћу, а ова посебно, јер је посвећена њима. Зато смо баш данас одабрали да посетимо најмлађе, да се дружимо, причамо о дечијим правима која су у вези с екологијом, саслушамо њихове сугестије и предлоге, јер су они најискренији критичари. Управо они треба да буду наши савезници и да нам помогну да решимо најтежи задатак, а то је очување животне средине', рекао је овом приликом представник ЈКП Маријан Мијановић.

Представници 'Комуналца' су наши чести гости, тако да посета није изостала ни у овој недељи када су деца посебно радосна. Наши васпитачи с децом уче о екологији, али радионице ове врсте су свакако добродошле, посебно што се ово јавно предузеће бави дистрибуцијом воде и уређењем животне средине", истакла је главни васпитач у ПУ Маријана Ускоковић, а преноси ЈКП "Комуналац".

КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

26. окт 2021. КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

Градски музеј Врбаса, уз подршку Министарства културе и и...

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

25. окт 2021. КУЛТУРА

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

Непрофитна организација "Центар културног развоја" органи...

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

21. окт 2021. КУЛТУРА

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

Удружење ликовних уметника Врбаса, поводом обележавања Да...

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

21. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је резултате лите...

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...