Канцеларија за младе припремила разне курсеве и школе

Канцеларија за младе општине Врбас припремила је за јесење месеце низ програма и едукација за младе људе жељне нових знања. Према плану, учиће се страни језици, web програмирање и шах. 

"Овога октобра поново почињу курсеви страног језика, а због великог интересовања определили смо се за немачки језик, на почетном нивоу. Битно нам је да наставимо тренд организовања ове врсте курсева како би наши млади суграђани и даље имали прилику да се усавршавају и шире знања. Од друге недеље октобра почећемо и са школом web програмирања, у којој ће средњошколци имати прилику да се упознају са појединим програмским језицима - HTML, CSS и JAVASCRIPT. Курс ће водити Жељко Зечевић и часови ће се одржавати сваке суботе од 10.00 до 12.00 часова. Као трећи програм припремили смо школу шаха, која ће се одвијати на два нивоа - за почетнике који су без основног познавања шаха или који имају минимум знања, као и на средњем нивоу за оне који играју шах и желе да унапреде своју игру. Школу ће водити Александар Бабић, шаховски тренер и национални шаховски судија", рекао је Милош Ускоковић, руководилац Канцеларије за младе.

Сви заинтересовани млади људи за ове курсеве и програме могу се пријавити директним доласком до Канцеларије за младе, путем налога на друштвеним мрежама - FACEBOOK и INSTRAGRAM, или путем телефона - Милош Ускоковић 064.805.3059 и Милан Вујичић 064.837.5689

Иначе, у светлу најављених курсева, посебно курсева на којим се стичу знања рада на рачунарима, важно је истаћи да је Канцеларија за младе недавно постала овлашћени тест центра за добијање ECDL сертификата. Овим сертификатом доказује се ниво познавања рада на рачунару, односно коришћења различитих програма и апликација. Стицање ECDL сертификата могуће је искључиво у овлашћеним ECDL тест центрима, а испитни материјал, креиран од стране ECDL Фондације, у сарадњи са великим бројем стручњака из целог света, је идентичан у свим земљама.

"У нашој Канцеларији за младе врше се тестови познавања познавања суштинских IT концепата за добијање Европске компјутерске возачке дозволе. ECDL сертификат је потребан свим грађанима који желе да ефикасније обављају свакодневне послове, траже запослење или желе даљи напредак у каријери. Постоје три модула: основни, средњи и напредни ниво. Позивамо све заинтересоване да нам се пријаве, тестирају се и добију свој званични сертификат", рекао је Ускоковић.

О ECDL фондацији и сертификату више се можете упознати ОВДЕ.

 

КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

26. окт 2021. КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

Градски музеј Врбаса, уз подршку Министарства културе и и...

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

25. окт 2021. КУЛТУРА

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

Непрофитна организација "Центар културног развоја" органи...

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

21. окт 2021. КУЛТУРА

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

Удружење ликовних уметника Врбаса, поводом обележавања Да...

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

21. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је резултате лите...

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...