Нова возила за Дом здравља и Општу болницу

Дом здравља "Вељко Влаховић" и Општа болница Врбас добили су данас од Покрајинске владе ново возила за потребе пацијената. Кључеве возила др Јасмини Аси, директорки Дома здравља, др Милану Попову, директору Опште болнице, уручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић на свечаности у Новом Саду. Укупно су подељена 32 нова санитетска, дијализна и путничка возила за патронажу, са пратећом медицинском опремом, за чију је набавку 100 милиона динара издвојила Покрајинска влада.

Дому здравља "Вељко Влаховић" припало је возило за превоз пацијената на дијализу, док је Општој болници Врбас припало једно санитетско возило. "Данас ће 32 нова возила кренути пут домова здравља и болница широм Војводине и омогућити, поред лакшег транспорта пацијената, бржи и ефикаснији рад и већу сигурност свима који пружају помоћ онима којима је потребна", рекао је председник Мировић.

Покрајинска влада је, према Мировићевим речима, од 2016. године обезбедила више од 90 нових возила за здравствени систем Војводине, чиме је, уз друга значајна улагања већа од 12 милијарди динара, знатно унапредила здравствени систем.

Председник је истакао да је Покрајинска влада обновила низ клиника Клиничког центра Војводине, а да су у току радови на изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра, као и на реконструкцији болнице у Кикинди. "Заједно са државом наставићемо да радимо на унапређењу нашег здравственог система и на реконструкцији других болница које су приоритетне – у Суботици и Сомбору", изјавио је Мировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"