Очишћена дивља депонија у Куцури

Општина Врбас, у сарадњи са Министарством заштите животне средине Републике Србије и Јавним комуналним предузећем "Комуналац", санирала је велику дивљу депонију у Куцури, саопштено је данас из комуналног предузећа.

"Чишћење депоније на којој је нагомилано највише комуналног отпада, обавили су тешким машинама, ровокопачем, булдозером и камионима радници Пословне јединице 'Чистоћа'. Апелујемо на житеље Куцуре да користе своје канте за смеће које ми редовно, сваког петка, празнимо, и да свој отпад не лагерују на површини која није за то намењена. Неодговорно понашање и бацање смећа на места која за то нису предвиђена опасно је по здравље људи и загађује природе, а поред тога оставља веома ружну  слику о свима нама", рекао је Младен Павловић, пословођа ПЈ "Чистоћа".

"Дивља депонија у Куцури до сада је више пута чишћена, али неодговорни појединци наставили су да смеће одлажу на места која за то нису намењена. Очекујемо да то више неће чинити, а на тај начин даће и властити допринос заштити животне средине. Тако ће средства која се више пута усмеравају у исти посао, моћи да се употребе у неке друге важне сврхе", истакао је руководилац ПЈ "Чистоћа" Ален Булајић. Како је екологија један од главних приоритета и Владе Србије и општине Врбас, уз подршку Министарства заштите животне средине биће уклоњене још три дивље депоније, у Змајеву, Равном и Савином Селу. За ове намене средства су издвојена из републичког и општинског буџета.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"