"Мој друг полицајац"

Полицијска станица Врбас, заједно са приредила општином Врбас и Дечијим позориштем "Лане" из Кикинде, приредила је данас за децу из вртића и нижих разреда основне школе, извођење луткарске представе "Мој друг полицајац".

Намера организатора била је да кроз забаву најмлађим Врбашанима указати већ на почетку нове школске године на важност безбедности у саобраћају, али и успоставити однос поверења између деце и полицијских службеника.

"Повећање безбедности учесника у саобраћају, нарочито најмлађих је најважнији циљ општине Врбас. Већ шест година заједно са Полицијском станицом Врбас организујемо едукације, како за одрасле тако и за најмлађе. Организујемо школске саобраћајне патроле, хуманитарне акције, разговоре са суграђанима. Све те активности допринеле су смањењу саобраћајних незгода на територији општине. А то је најважније. И зато је локална самоуправа финансијски подржавала и наставиће да подржава реализацију пројекта", рекао је након представе Милан Глушац, председник Одбора за безбедност у саобраћају СО Врбас.

"Према речима начелника Полицијске станице Врбас Влада Глођовића, кроз извештај о стању безбедности саобраћаја за период од 2016. до 2020. године, поред смањења броја негзода, остварено је и значајно побољшње поштовања саобраћајних прописа и правила. "Ова чињеница оправдава наставак имплементирања самог пројекта на задовољство јавног и цивилног сектора. Полицијска станица Врбас наставиће и у будућности одличну сарадњу са локалном самоуправом, како бисмо безбедност учесника у саобраћају, а нарочито деце подгили на још виши ниво", рекао је Глођовић.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"