"Мој друг полицајац"

Полицијска станица Врбас, заједно са приредила општином Врбас и Дечијим позориштем "Лане" из Кикинде, приредила је данас за децу из вртића и нижих разреда основне школе, извођење луткарске представе "Мој друг полицајац".

Намера организатора била је да кроз забаву најмлађим Врбашанима указати већ на почетку нове школске године на важност безбедности у саобраћају, али и успоставити однос поверења између деце и полицијских службеника.

"Повећање безбедности учесника у саобраћају, нарочито најмлађих је најважнији циљ општине Врбас. Већ шест година заједно са Полицијском станицом Врбас организујемо едукације, како за одрасле тако и за најмлађе. Организујемо школске саобраћајне патроле, хуманитарне акције, разговоре са суграђанима. Све те активности допринеле су смањењу саобраћајних незгода на територији општине. А то је најважније. И зато је локална самоуправа финансијски подржавала и наставиће да подржава реализацију пројекта", рекао је након представе Милан Глушац, председник Одбора за безбедност у саобраћају СО Врбас.

"Према речима начелника Полицијске станице Врбас Влада Глођовића, кроз извештај о стању безбедности саобраћаја за период од 2016. до 2020. године, поред смањења броја негзода, остварено је и значајно побољшње поштовања саобраћајних прописа и правила. "Ова чињеница оправдава наставак имплементирања самог пројекта на задовољство јавног и цивилног сектора. Полицијска станица Врбас наставиће и у будућности одличну сарадњу са локалном самоуправом, како бисмо безбедност учесника у саобраћају, а нарочито деце подгили на још виши ниво", рекао је Глођовић.

Прилог ТВ Бачка

КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

15. сеп 2021. КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска м...

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

10. сеп 2021. КУЛТУРА

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Отворена изложба графика Радована Јандрића

09. сеп 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба графика Радована Јандрића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

13. авг 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба"

02. авг 2021. КУЛТУРА

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба…

Културно просветно друштво "Сирмаи Карољ" и ове године ор...