"Мултиарт" организатор највећег кампа у Србији

Удружење "Мултиарт" и ове године организовало је на Дивчибарама летњи камп за децу и младе са развојним тешкоћама и њихове родитеље. Поред групе породица из Врбаса, у раду кампа учествовала су и партнерска удружења и породице из многих градова Србије - Сомбора, Врања, Сврљига, Ниша, Варварина и Књажевца, што кампу даје шири значај и обавезује цело друштво да најснажнијом подршком стане из њега. Са укупно 180 учесника, ово је највећи камп за децу са тешкоћама у Србији.

"Носилац програма је Facebook група 'Возачи великог срца' која делује при нашем удружењу. Поред креативних и моторичких радионица, планинских шетњи, вечерњих забава, поново смо учили да заједнички спремамо оброке. Развијамо се и растемо из године у годину. Поред наших дугогодишњих чланова, ове године појавио се већи број нових породица са децом са развојним тешкоћама. С обзиром да смо једина организација која ради са децом са тешкоћама, а сервисне подршке у нашој општини не постоје, апелујемо на хитну реализацију дневног боравка за децу са сметњама у развоју, као и на коначну реализацију услуге лични пратилац. Ми свакако радо делимо своја искуства и у потпуности се стављамо на располагање друштвеној заједници", саопштио је Борис Бијеловић из Удружења "Мултиарт".

Он се захвалио дародавцима разних намирница и производа, неопходних за функционисање кампа: фирми "Вртлари", сладоледима "Црна овца", Coca-Coli, "Јумису", уз посебну захвалност Православној парохији врбашкој и свештенику Здравку Бојовићу. Трошкови превоза за породице из Врбаса обезбеђени су од стране општине Врбас, путем конкурса намењеног удружењима грађана, саопштио је Бијеловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"