Пријемни испити за факултете

Полагање пријемних испита за упис на државне факултете у Србији почело је данас и трајаће до 2. јула. Сваки факултет појединачно одређује тачан термин полагања пријемних испита, објављивања ранг-листа и коначног уписа кандидата. Први уписни рок завршава се 15. јула.
    На Универзитету у Београду пријавило се око 25 одсто кандидата више од предвиђене уписне квоте, те за 15.084 слободна места конкурише 19.000 будућих бруцоша.
Према подацима Министарства просвете уписне квоте премашене су и на Универзитету у Новом Саду за 22, као и у Новом Пазару за око три одсто. На Крагујевачком универзитету места има за још око 200, а у Нишу за 570 кандидата. На Београдском универзитету ове године најтеже ће бити добити индекс Факултета за безбедност где се за 395 места пријавило 946 кандидата. Изузетно популаран је и Стоматолошки факултет где места има за 160 нових студената, а пријавило се 418 кандидата. Међу будућим академцима велико је интересовање и за Архитектонски факултет, Факултет оргазнизационих наука, Учитељски факултет, Фармацеутски и Медицински факултет. За Правни и Економски факултет интересовање је нешто слабије него протеклих година, али се и тамо се пријавило више кандидата.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"