ОШ "Вук Караџић" добија нови спортски терен

Уз 60 аутомобила и 12 станова за најсрећније учеснике, у претходном циклусу наградне игре "Узми рачун и победи" девет најактивнијих општина и градова освојило је по 20.000 евра за локална улагања по избору грађана. Једна од ових општина јесте и општина Врбас, чији су грађани имали прилику да одлуче на који начин утрошити овај новац. Одлука становника општине Врбас је да се уложи новац у пројекат изградње новог спортског терена у Основној школи "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу.

Становници Беле Паланке, Блаца, Димитровграда, Србобрана, Куле, Бачке Паланке, Панчева, Савског венца, Врања и Врбаса који су послали највише рачуна и слипова у наградној игри,  одлучили  су са више од 85.000 гласова да освојени наградни фонд усмере на потребе најмлађих суграђана, реновирање вртића, терена и игралишта, али и друге вредне пројекте који ће у њиховим срединама унапредити квалитет живота.

Гласање је организовано од 06. до 28. маја преко националног портала http://uzmiracun.rs/ а највреднији су били становници Блаца, који су са 6.702 гласа одабрали пројекат реновирања амфитеатра за око 1.000 студената Академије струковних студија која је један од покретача живота у локалној заједници. Будући да је једино возило Дома здравља у Димитровграду у квару, грађани су највећи број гласова доделили управо набавци новог, док је у Србобрану победила изградња модерног игралишта за најмлађе становнике.

Разлоге за срећу имају и родитељи и деца из општина Савски венац, Кула и Врбас које су новац определиле за улагања у вртиће и основне школе. Малишане предшколске установе Јелена Анжујска у Београду обрадоваће нове љуљашке, клацкалице и преостали дечији мобилијар, а ученике Основне школе "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу нови спортски терен. У Кули је убедљиву победу са 5.533 гласа однела реконструкција јединог вртића "Чувари осмеха" како би већи број деце на листи чекања могао да упише предшколски програм.

За квалитетније детињство, игру и дружење гласало се и у великим општинама – Спортско-рекреативни центар „Младост“ у Панчеву добија ново игралиште за најмлађе, а омиљено место за игру у близини језера Тиквара у Бачкој Паланци нове конструкције и атрактивне дечије играчке.

У такмичењу у којем је учествовала укупно 181 локална самоуправа, град Врање је апсолутни победник, с обзиром да је сваки грађанин у просеку послао пет коверата. Врањанци су одлучили да уложе у уређење платоа испред споменика ослободиоцима Врања и санацију мозаика Мапа Врања који је деценијама био симбол градског трга, али је током година видно оштећен и сломљен.

Циљ такмичења градова и општина, које су организовали Влада Србије и Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са НАЛЕД-ом, био је да на практичан начин покаже директну везу између борбе против сиве економије и унапређења квалитета живота у локалној заједници.

С обзиром да је узимање рачуна и безготовинско плаћање један од најбољих начина да се грађани укључе у сузбијање сиве економије, Влада Србије у сарадњи с НАЛЕД-ом је одлучила да организује нови, четврти циклус наградне игре Узми рачун и победи са највећим наградним фондом до сад који достиже готово три милиона евра.  Од 15. маја до 25. јуна у оквиру пролећног извлачења биће подељено 30 аутомобила Фијат 500Л и чак осам станова у Београду,  Право учешћа имају сви пунолетни грађани који пошаљу коверте са 10 фискалних рачуна или 10 слипова, не старијих од 1. априла 2021. са минималним појединачним износом од 100 динара. На полеђини коверте неопходно је написати име и презиме, адресу из личних докумената и контакт телефон, док је на другој страни довољно написати ”Узми рачун и победи 2021”.

КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

16. јун 2021. КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

Змајево ће бити домаћин велике културно-забавне манифеста...

Данас почиње Јунски фестивал

11. јун 2021. КУЛТУРА

Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбас...

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

09. јун 2021. КУЛТУРА

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

  Трочлани жири Невеновог фестивала деце песника, који ј...

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

27. мај 2021. КУЛТУРА

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредиће у пета...

Најмлађи сликари и вајари Врбаса излажу у Ликовној галерији КЦ

19. мај 2021. КУЛТУРА

Најмлађи сликари и вајари Врбаса излажу у Ликовној галерији КЦ

Изложбом радова најмлађих ликовних стваралаца Врбаса, пол...